JOŠKO JELIČIĆ

Nikada manje kvalitetniji prvak

Ponedjeljak, 07. svibnja 2018. 23:02 Napisao/la  SC

Rijeka jaše na prošlogodišnjem valu

Joško Jeličić
Joško Jeličić

Joško Jeličić posvetio je nekoliko rečenica vodećim klubovima HNL-a, koji u završnici sezone igraju vrlo slabo.

- Nikad nećemo dobiti manje kvalitetnog prvaka, odnosno njegove pratitelje, ocijenio je završnicu sezone komentator na HTV-u koji je o budućem prvaku rekao sljedeće:

- U Dinamu način upravljanja nije u korelaciji s kvalitetom igre momčadi. Oni su trgovačko društvo i igraju trgovački nogomet, njima je cilj prodati igrače, bez obzira na homogenost  stabilnost ekipe i svlačionice. Umjesto onih koji odlaze dovode nekvalitetne strance, čast izuzecima. Da bi mladi bi talenti igrački i ljudski sazrijevali potreban je kostur u ekipi. Potrebni su i stranci, ali stranicu koji su kvalitetni igrački i karakterno, a kod nas je suprotno. Dinamo nema jasnu ideju i igru za europski iskorak, a tko će onda ispaštati nego opet treneri. Imamo trenera koji je svjestan da mu trebaju pojačanja. Sosa odlazi za osam milijuna što je velik novac. Sosa ima obitelj i oni su uostalom donijeli neku odluku, ali na toj poziciji Dinamo osim Sose ima Lecjaksa. Pa on taktički ne razumije igru, tu pričamo o nepoštivanju trenera. Pogledajte te centaršuteve u bunar. Da je Češka imala ovakvu protuzračnu obranu, nikad ne bi bila ugušeno 'Praško proljeće'. Žao mi je što je trener u problemu i neće mu biti lako kasnije. Možda sam presurov, ali žao mi je trenera koji će ispaštati kao što su i svi ranije ispaštali. Imamo situaciju s Doumbijom. On vjerojatno vidi kako se sve 'desetke' prodaju pa bi i on bio 'desetka'. Njemu netko treba reći: 'Pajdo, uzmi lopatu, stavi šljem, ideš u rov branit tranziciju'. Igra zadnjeg veznog, poziciju koja je vitalna da spriječi tranziciju. Pogledajte reakciju, tzv. intelektualnu obranu pogledom. Pričamo o zadnjem veznom. To što on radi je nedopustivo ako se želi napraviti europski iskorak, kazao je Jeličić.

O riječkim problemima Jeličić kaže sljedeće:

- Žao mi je Keka što je nervozan, ali i on se pomirio s činjenicom da će više igrača prodefilirati klubom nego po željezničkoj stanici. Ne vidim razlog zašto njih Lokomotiva ne bi pobijedila ako gledamo pojedinačnu kvalitetu. Rijeka jaše na prošlogodišnjem valu, to nije ista momčad. Rijeka,  Hajduk, Osijek i Dinamo će teško doći u situaciju da igraju skupinu Europske lige, govori Jeličić.

U Hajduku se sve poremetilo nakon fizičkog obračuna pripadnika Torcide s igračima:

- Bude se i ovi veličanstveni u Nadzornom odboru, koji se bude s proljećem svakog travnja. Sad su odlučili maknuti Kosa, a na kraju trpe igrači i trener. Kad krenu novi izbori za predsjednika koji će imati puno diploma, dolazi vjerojatno netko s iskustvom poslovanja, vjerojatno iz škvera, pa dok on izabere sportskog direktora, dok se sve to dogovori, bit će već osmi mjesec... Tamo se ništa ne zna! Oni nevjerojatno puno troše na igrače. Nisu igrači krivci jer dobivaju takve ugovore, ali oni su limitirani, pogledajte Almeidu. Radošević je njihovo dijete, ali on ne može voditi igru momčadi koja se bori za prvo mjesto. Radošević sam sebe iznenadi kad odigra točnu loptu dužu od pet metara. Lopez je prespor... Tamo igrači igraju za ozbiljne novce za hrvatsku ligu, a u borbi nisu ni blizu ovakvom Dinamu. Imaš trenera kojeg pogodiš slučajno, koji stabilizao ekipu i onda mu prodaš ključne igrače u siječnju. Zato Hajduk gubi od Rudeša, zaključio je Jeličić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.