Josip Šimunić: Zanimaju me različite funkcije, jedva čekam vidjeti kako ću se snaći

Utorak, 25. travnja 2023. 13:45 Napisao/la  SC
Josip Šimunić
Josip Šimunić

Josip Šimunić predstavljen je u utorak kao novi predsjednik novog prvoligaša NK-a Rudeš:

- Zanimaju me različite funkcije u nogometu, jedva čekam vidjeti kako ću se snaći u ovoj priči. Bio sam igrač, pomoćni trener, izbornik. Želim vidjeti nogomet iz više kuteva, dobiti širu sliku, objasnio je Šimunić zašto je prvi u karijeri napustio igralište i sjeo u klupski ured.

Šimunić je raskinuo ugovor s HNS-om, nakon što je bio izbornik U-19 reprezentacije bivši reprezentativac prvi put je postao čelnik kluba koji je praktično postao prvoligaš:

- Velika mi je čast što sam dobio ovu poziciju, ovaj izazov. Ja sam u zadnje četiri godine jako puno naučio kao izbornik i 100 posto sam siguran da mogu puno pomoći, pogotovo u Školi. Imamo 520 djece, tu ću se najviše uključiti, pomoći kako god mogu. Prva momčad je napravila veliki posao, za dva tjedna ćemo, vjerujem, biti u HNL-u matematički, veliki je to izazov, imamo velike ambicije, ali i na terenu i izvan njega moramo biti zajedno. Pokušat ćemo se zadržati u HNL-u, nije lako, ali meni nikad nije bilo ništa lako, ništa mi u životu nitko nije darovao. Jedva čekam da uđemo u HNL i konkuriramo protiv Dinama, Hajduka i ostalih. Naša želja je jedan dan da možemo igrati na Rudešu i učinit ćemo sve da to bude što prije. Naš je prvi cilj matematički ući u HNL, nećemo žuriti s izjavama da nekoga ne naljutimo. A sve ostale odluke donosit ćemo zajedno. Dobro ćemo razmisliti oko svake odluke, ali cilj je ostati u HNL-u i promovirati mlade igrače. Puno klubova to priča, ali rijetki to rade, mi ćemo raditi. Moramo biti pametni, moramo raditi u interesu kluba, treba i nekoliko starijih igrača u momčadi, a ti mlađi igrači neka se izbore. Ja bih ih volio vidjeti što više, ali to će trener odlučiti, poručio je Šimunić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.