Joan Carrillo debitira na klupi Hajduka: Vojković je dio momčadi, druge stvari me ne zanimaju

Petak, 09. prosinca 2016. 21:19 Napisao/la  SC

Ova momčad je dobra, imaju odlične predispozicije za rad, moram na nju prenijeti svoju ideju, a to se radi svakog dana, kaže Carrillo

Novi trener Hajduka Joan Carillo debitira na klupi u subotnjem dvoboju protiv Cibalije, koji se igra od 15 sati u Vinkovcima.

- Momčad vrlo dobro zna što nas čeka. Subotnja utakmica je zamka, Cibalija je posljednja i trebaju pobjedu, pogotovo kod kuće. Odigrali su remi s Rijekom i odličnu utakmicu sa Slaven Belupom. U subotu će biti hladno u Vinkovcima i teren će biti težak. Momčad je radila dobro, pripremili smo utakmicu i mislim da je trenutak za pobjedu, kazao je Carillo, pa nastavio:

- Moramo provjeriti  što će biti s Ercegom, a na Savvasa ne možemo računati. On trenira sam odvojeno od momčadi. Ohandza također trenira sam i on će sljedeći tjedan početi trenirati s momčadi.

Prokomentirao je i prve dane proveden s momčadi i što će mijenjati u momčadi.

- Najbolja stvar je što znam fizički i tehnički nivo momčadi, a taj nivo je vrlo dobar. Ne moram puno mijenjati, ali moja je ideja nešto drukčija. Promjene se događaju dan po dan, momčad trenira dobro i i idemo u pravom smjeru - kazao je strateg „bijelih“ i dodao:

- Želim da momčad razumije igru, da razumije moju ideju, a ja želim izgraditi snažnu momčad, a za to trebamo balans. Moramo imati disciplinu u igru, prije svega u obrambenom bloku. Moramo zajedno raditi za tu ideju i napraviti snažnu momčad.

Hoće li se mijenjati sistem igre?

- Za mene sistem nije toliko bitan. Bitnija je puno ideja, sistem se mijenja, nekad ćemo igrati 4-3-3, nekada 4-2-3-1, ali kada momčad razumije igru i ideju, onda možemo raditi i varijacije. Znam koji je cilj kluba, a za to ponekad nije potrebno napadati, potreban je balans.

Koje su slabosti momčadi?

- Ova momčad je dobra, imaju odlične predispozicije za rad, moram na nju prenijeti svoju ideju, a to se radi svakog dana. Moram promijeniti neke stvari. Igrači moraju razmišljati o različitim stvarima - što da rade s loptom, ali i što bez nje, što da rade kada se izgubi lopta. Imamo talentirane igrače koji moraju znati da se nogomet igra i kada se izgubi lopta. Problem je što u ovih nekoliko dana ne može toliko toga promijeniti. Nakon ova dva kola, mislim da ćemo imati vremena to promijeniti.

Prokomentirao je i sukob između predsjednika Kosa i Ivana Vojkovića, oca prvotimca Frane.

- Vojković je jedan od mojih igrača. Pričao sam s njim, rekao sam da je on dio momčadi, a druge stvari, koje nisu na sportskom polju nisu moj problem. Moj posao je da unaprijedim igru momčadi.

Na kraju je zaključio:

- Vrlo je važno kako ćemo odraditi ove dvije utakmice, ne smijemo više gubiti bodove. Nakon Vinkovaca, okrećemo se Dinamu, moramo ići iz kola u kolo i pobjeđivati, prvenstvo je dugo.

Hajduk će igrati u sastavu: Kalinić, Juranović, Nižić, Ćosić, Memolla, Jefferson, Kožulj, Hamza, Said, Vlašić, Futacs.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.