Može li Hajduk pomoći Rijeci i pobijediti Dinamo? Na Poljudu su uvjereni u pobjedu u derbiju

Petak, 20. listopada 2017. 19:34 Napisao/la  SC

Pobjede u derbijima dolaze zbog kompromisa i velike želje koju momčad daje u tim susretima, smatra Carrillo 

Joan Carrillo (Hajduk)
Joan Carrillo (Hajduk)

Najveći derbi hrvatskog nogometa igra se u subotu. Na Poljudu od 19 sati gostuje Dinamo. Trener bijelih Joan Carrillo pred novinare je došao vrlo vedrog raspoloženja, a prije samog početka ispričao je kako je sudjelovao na utrci Marijanske lige i pritom stekao novog prijatelja, ali mu nije zapamtio ime.

Kako protiv Dinama?

- Radili smo dosta ovog tjedna na taktičkom nivou. Pokušali smo različite stvari jer je Dinamo drukčiji od ekipa s kojima smo igrali u posljednje vrijeme. Pobjede u derbijima dolaze zbog kompromisa i velike želje koju momčad daje u tim susretima.

Kakva je atmosfera u momčadi?

- Atmosfera je jako dobra. Igrači su shvatili važnost utakmice i uvjereni su u pobjedu. Ono što je važno je da radimo ono što smo planirali, da igramo naš nogomet. Ne želim da na igračima bude presing, ne želim im stavljati teret.

Kakva je situacija sa ozljedama?

Nema već duže vremena Futacsa i Carbonierija, neće biti ni Juranovića, a vidjet ćemo što je sa Hugom. Ovog tjedna je napravio specifičan trening, jutros je trenirao sa loptom da vidimo kakav ima osjećaj. Vidjet ćemo hoće li odraditi i popodnevni trening, a poslije ćemo vidjeti sa liječnicima. Sve je u zraku, ali kada vidim njegovu volju da igra ne bih ga isključivao iz sutrašnje utakmice.

Said je prebačen u drugu momčad, možete li to pojasniti?

- Svi znate da je prebačen u drugu momčad. To je odluka koju sam donio nakon što smo analizirali cijelu situaciju. Sve odluke koje donosim su za momčad, zato sam tako i odlučio.

Jeste li gledali Dinamo protiv Osijeka?

- Osijek je igrao na vrlo inteligentan način, jako dobro je stajao na obrambenim linijama. Ono što mi se svidjelo na toj utakmici je da je Osijek dobio utakmicu na sredini terena. Jako mi se svidjela utakmica. Mi smo u Osijeku izgubili u zadnjoj minuti, sada je Osijek ostao bez bodova u posljednjim trenucima. Mislim da će Dinamo doći jako oprezan u Split. Ono što je drukčije nego lani, ne želim ih kritizirati, jednostavno su se više opredijelili za defenzivni način igre, statistika govori tome u prilog.

Dinamo i Rijeka često bi slavili u derbijima radi veće agresivnosti?

- Ne bi se do kraja složio sa vama. Ako bi se govorilo o zadnjoj utakmici sa Rijekom, onda se slažem. Prošle sezone smo protiv Rijeke bili bolji nego oni, bio je penal o kojem se i danas govori. Prva utakmica kada sam došao bila je ovdje sa Dinamom, i dogodila se greška u 92. minuti. Bili smo kompetitivni u tom susretu. Moj cilj je da uvijek pronađem rješenje, zaključio je Carillo.

Hajduk bi protiv Dinama trebao istrčati u sljedećem sastavu: Stipica, Tudor, Nižić, Borja, Memolla, Radošević, Savvas, T. Bašić, Hamza, Erceg, Ohandza.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.