KRAJ PRVENSTVA? Nenad Bjelica: Imamo tek 33 boda, naslov nitko nije osvojio s toliko bodova

Nedjelja, 04. studenog 2018. 21:52 Napisao/la  SC

Dinamo je lani na zimu imao 12 bodova prednosti pa je u jednoj fazi proljeća bilo stani-pani! Ali lijep je pogled na tablicu, kaže Nenad Bjelica

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

 

Dinamo je rutinski pobijedio (2:0) u Osijeku boljom igrom u drugom poluvremenu:

- Puno smo bolje odigrali drugo poluvrijeme, treba biti realan i priznati kako je Osijek u prvom dijelu imao ozbiljne šanse, osvajao druge lopte. Mi smo preskakali igru, prebrzo htjeli doći do gola, a to se ni u prijašnjim utakmicama nije pokazalo dobrim rješenjem. U nastavku smo se smirili, počeli igrati preko bokova, pa na taj način stigli do dva gola i zaslužene pobjede. Opet, možda i remi ne bi bio nezaslužen rezultat, posebice jer je Osijek bio bolji u prvom dijelu i imao više prilika. Imamo širok kadar i dovoljno kvalitete, na klupi igrače koji mogu promijeniti ritam, a to se dogodilo i danas. Teško je reći zasluženo, nezasluženo, mogao je i Osijek zabiti, ali osvojili smo važna tri boda, za svaku pohvalu. Zadovoljni smo trenutačnim stanjem, tako i rezultatima, ali uvijek može bolje. Možda smo u nekim utakmicama prošli bolje nego što smo igrali, ali moramo biti sretni načinom na koji rješavamo prvenstvene utakmice, kaže trener Dinama Nenad Bjelica koji se vratio u Osijek kao trener jedne protivničke momčadi:

- Podvojene su emocije: vraćaš se u svoj grad, svoj klub, gdje si sanjao postati nogometaš, ali na klupi si drugoga kluba s kojim želiš puno napraviti. Čudan osjećaj... pa pjesme navijača znam kao i oni, teško mi je, mogao sam i zapjevati s njima, haha! Ali trener sam Dinama i ponosan sam što ostvarujem ove rezultate i do kraja ću davati sve od sebe. Ali čudan osjećaj, moj grad, moj klub... Sve sam rekao o porukama Kohorte, to je njihovo pravo, cijenim svakog navijača na stadionu, imam puno prijatelja u Kohorti koji se ne slažu s tim povicima, nekima sam danas donosio Dinamove dresove, rekao je Bjelica.

Dinamo je stekao veliku prednost pred Osijekom, Rijeka je odavno ispala iz ozbiljnjih kombinacija:

- Devet bodova je puno, od drugih smo pobjegli još više, ali imamo tek 33 boda, nikad se nije osvojio naslov s toliko bodova, moramo nastaviti pobjeđivati. Pa Dinamo je lani na zimu imao 12 bodova prednosti pa je u jednoj fazi proljeća bilo stani-pani! Ali lijep je pogled na tablicu, zaključuje Bjelica.

- Malo je glup osjećaj ovako izgubiti. Bio sam jako zadovoljan našom igrom u prvom dijelu, bilo je to odlično. Igrali smo puno po lijevoj strani, pa brzim prijenosom lopte tražili Grgića, ali nedostajao nam je taj 'killer' koji će zabiti gol. U nastavku je Dinamo bio bolji, vidjela se njihova kvaliteta, ali i što rade momčadi na tom nivou. Iz prve prigode, praktički odbijanca odmah su nam zabili za vodstvo. Ma opet, mi u nastavku nismo bili dobri, ali smo imali preko Lončara taj 'mrtvac', on je pogodio prečku, a onda Olmo vrhunskim potezom prelomio utakmicu. Neću žaliti ni za čime, nedostajalo nam je deset igrača, falio nam je taj dodatni impuls, nismo imali dubine ni brzine. Vjerujem da će nam se brzo netko oporaviti, pa da ćemo se onda poslije reprezentativne stanke kompletirati, pružiti nešto više u Kupu, ali i biti u vrhu ljestvice. Teško nam je, ovo je jak ritam. U zadnje vrijeme igramo s njih 12-13 igrača, oni polako gube energiju i svježinu. A još smo igrali protiv Dinama, protiv takve momčadi se ne smije griješiti, niti gubiti lopte na sredini terena. Nema tu velike filozofije, mi trebamo još 'jest pure' da bi se mogli nositi s Dinamom. Možda bi bilo drugačije da smo imali neke igrače na raspolaganju, ali eto na to ne možemo utjecati. Dečkima ne mogu ništa prigovorit, ni trkački ni taktički. A opet, glupo je reći da sam nakon poraza zadovoljan, to bi djelovalo malo provincijski, rekao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.