JASMIN HULJAJ

Ako nisam sposoban, ja ću otići

Utorak, 27. studenog 2018. 17:09 Napisao/la  Ivan Jelić

Oreščanina smo samo razmatrali

Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj
Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj Foto: HNK Hajduk

Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj u uvodu konferencije za novinare objavio je da je Siniša Oreščanin novi trener, te se zahvalio Zoranu Vuliću na doprinosu koji je dao. Novinare je zanimalo je li još kod imenovanja Vulića rečeno Oreščaninu da će doći i njegov red.

- Nije istina da mu je rečeno 'sačekaj pa ćeš doći na red', ali da smo ga razmatrali - jesmo. Nadam se da ćemo proizvesti još mnogo trenera. Tada je moj osjećaj bio da vrijeme još nije sazrjelo vrijeme za njega, rekao je predsjednik Huljaju.

Potom je Huljaj konstatirao da je Oreščanin potpisao ugovor na dvije godine, te da je raskid s Vulićem napravljen.

- Raskid suradnje je gotova stvar, sve je dogovoreno. A što se Oreščanina tiče, on je dugotrajno rješenje, njegovo iskustvo, znanje, rad i rezultat daju za pravo da dobije mandat na dvije godine, rekao je predsjednik.

Na novinarsko pitanje boji li se da mu novi Nadzorni odbor otkaže suradnju, predsjednik je spremno odgovorio da njegov odlazak nije problem. 

- Saša i ja ćemo obaviti razgovor sa Nadzornim odborom i ako oni misle da ja nisam sposoban voditi Hajduk, ja ću otići bez problema. Odgovornost nosimo Saša i ja svaki dan i zbog nje smo se i odlučili na ovakav potez jer svima nam je bilo jasno da se promjena nije dogodila. Odluka je bila da nemamo vremena za čekanje. Ja odgovorno radim svoj posao svaki dan. Pripremamo se za novi Nadzorni odbor i prezentirat ćemo kako napraviti rezultat na financijskom i natjecateljskom planu.

Upitan je i za komentar Vulićeve izjave da se Hajduk pretvorio u Dinamo 3...

- Žao nam je kad takve stvari izlaze. Nećemo mu zamjeriti, on je ipak legenda Hajduka. Mi kao klub ne možemo dirigirati što će tko pisati, moja je deviza da ako smo iznutra jači i bolji, onda će se i percepcija oko nas promijeniti, poručio je predsjednik.

Saša Bjelanović je rekao:

- Prije svega bih zahvalio Vuliću na uloženom trudu i radu u protekla dva mjeseca. Analizirali smo i vidjeli da smjer kojim se ide nije onaj koji smo očekivali. Odabrali smo Oreščanina, trenera koji dolazi iz Akademije i više od dvije godine je kod nas. Ima odličan uvid u Akademiju i prvu momčad.

Što se njegovog statusa tiče Bjelenaović nije zabrinut.

- Normalno da ne bježim od odgovornosti, svjesni smo da situacija nije idealna. Ja sam uvjerenja i danas sam rekao igračima da Hajduk ne zaslužuje ovu poziciju, te da pokažu kako oni vrijede mnogo više. Svako može donijeti svoju procjenu. Ne bježim od toga da su neke greške napravljene.

Je li trener kriv?

- Trenerov posao je teren. Bez obzira na velik rad i trud nije bilo značajnijih pomaka.

Bjelanović je kazao da još nisu odlučili tko će voditi Hajduk II, te da i dalje postoji rezultatski imperativ

- Ne znam odakle ste zaključili da sada nema rezultatskog imperativa. U priči razvoja mladih igrača nećemo zanemariti ciljeve, odnosno rezultat. Imperativ postoji, svaku utakmicu idemo na pobjedu. Mi kao klub težimo najvišemu, i dalje smo u borbi za Europu, kroz Kup i prvenstvo je možemo izboriti.

Na direktno pitanje hoće li otići ako se ovaj izbor pokaže kao greška, Bjelanović je rekao:

- Gospodina Oreščanina poznajem, apsolutno vjerujem u njegove sposobnosti, on je moj izbor. Moj mandat je uvijek na raspolaganju, ja vjerujem da će se on profilirati na duže vrijeme. Sigurno da će se neki procesi ubrzati dolaskom Oreščanina, a i naša situacija nas prisiljava na integriranje mladih igrača. Dugoročno je to put koji će se vratiti.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.