JADRANSKI DERBI Željko Kopić: Znamo kako Rijeka igra, ohrabruje utakmica protiv Osijeka

Petak, 01. prosinca 2017. 17:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Pobjeda nad Osijekom donijela nam dodatno samopouzdanje, kaže Kopić

Željko Kopić
Željko Kopić



Nakon što su u srijedu u Gradskom vrtu izbacili Osijek u četvrtfinalu kupa Hrvatske, momčad Hajduka nije imala vremena za slavlje.

U subotu (18) Splićani gostuju na Rujevici gdje se igra Jadranski derbi, čeka iz sraz s Riječanima.

Prolaz u kupu vratio je mir među Hajdukovce, podignuo je samopouzadnje igračkom ali stručnom kadru:

- Zbog tri žuta kartona ne mogu igrati Lopez i Said, koji su potvrdili koliko su  važni od kako sam preuzeo momčad. Nekolicina igrača osjećaju posljedice sraza sa Osijekom. Vjerujem da će svi biti spremni za Jadranski derbi. Analizirali smo utakmicu u Gradskom vrtu. Sretni smo zbog taktičkog konteksa, zadovoljani smo što se tiče psihološkog pristupa gdje smo nakon izjednačenja reagirali na najbolji mogući način i usmjerili utakmicu u željeni smjer. Čeka nas Jadranski derbi na Rujevici gdje ćemo učiniti sve da dođemo do pozitivnog rezultata. Rijeka igra na tri fronta, prvenstvo, Kup i Europsku ligu i to sigurno nije lako izdržati u jakom tempu. Nisu igrali utakmicu preko tjedna tako da su se mogli odmoriti. Rijeka  ima jaku, moćnu, kvalitetnu momčad. Znamo kako igraju, od početka susreta pokušavaju nametnuti svoj jaki, intezivni ritam, jaki su u dvobojima posebno u fazi obrane, teže što bržim protoku lopte prema napadačima. Napravit ćemo sve da budemo pravi da odigramo dobru utakmicu, kaže trener Željko Kopić.

Kakav Hajduk možemo očekivati?

- Hajduk je do sada bio kodiran na jedan drugi način igre, sve je bilo usmjereno prema Futacshu u vrhu napada, te prema Vlašiću. Njih više nema i sada trebamo pronaći novi, najbolji mogući način kako da momčad igra. Da bismo ostvarili pozitivan rezultat na Rujevici trebamo biti maksimalno koncentrirani od prve minute, ali isto tako trebamo biti opasni prema vratima domaćina.
 
Hajduk pet i pol godina ne zna za pobjedu nad Rijekom, vi ste kao trener Slaven Belupa znali "zagorčati" život momčadi Matjaža Keka?

- Ne razmišljamo o utakmicama koje su iza nas, niti razmišljam kako sam kao trener drugih momčadi prolazio u dvobojima s Rijekom. Zanima me samo da odigramo što bolje i da pokušamo ostvariti pozitivan rezultat. Pobjeda nad Osijekom donijela nam dodatno samopouzdanje, posebno sam zadovoljan kako je momčad reagirala nakon što su Osječani stigli do poravanja. To me ohrabruje pred sraz sa Rijekom, zaključio je Kopić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.