ARMADA I TORCIDA NAKON DERBIJA

U navijačkoj tučnjavi teže ozlijeđen 22-godišnjak

Ponedjeljak, 02. studenog 2015. 14:34 Napisao/la  SC

U službene prostorije Policijske postaje Benkovac naknadno je privedeno više osoba s riječkog područja.


U nedjelju oko 14 sati, na autocesti A-1, u smjeru Splita, u blizini Biljana Donjih, više navijača NK Rijeka zaustavilo je promet na cesti te fizički napalo devetoricu mladića iz dva automobila, piše zadarski.hr

U napadu je teško ozlijeđen 22-godišnjak, a lakše 33-godišnjak, oba sa zadarskog područja.

Nakon nekoliko minuta promet na cesti je normaliziran, a u službene prostorije Policijske postaje Benkovac naknadno je privedeno više osoba s riječkog područja koje se dovodi u vezu s ovim događajem. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Prema onome što je do sada utvrđeno, navijači Rijeke su se uputili s više automobila prema Splitu gdje se odigravala nogometna utakmica između Hajduka i Rijeke. Putovali su neorganizirano, odnosno bez pratnje policije.

U jednom trenutku na autocesti kod Biljana našlo se njih stotinjak u više automobila koji su se kretali prema Splitu. Oni su se zaustavili na cesti i stvorili prometni zastoj, izišli su vani iz vozila i u drugim automobilima pronašli navijače s navijačkim obilježjima Hajduka. Izvukli su iz jednog automobila četiri dečka sa zadarskog područja i iz drugog automobila pet momaka s područja Paga. Napali su ih i izudarali, dvojica su ozlijeđena, od kojih jedan teže, a drugi lakše. Nakon napada na navijače Hajduka, Riječani su nastavili automobilima prema Splitu, navodi zadarski.hr

Po dojavi zadarske policije, šibenska interventna policija je kod Šibenika zaustavila nekoliko automobila riječkih tablica, njih tridesetak je privedeno u službene prostorije PP Benkovac zbog sumnje da su sudjelovali u događaju. Većina je saslušana i puštena, a neki su još na obradi koja traje i dalje kako bi se identificiralo ukupno stotinjak počinitelja koliko je sudjelovalo u događaju.

U napadu je 22-godišnjak zadobio teške ozljede glave i prsnog koša, a 33-godišnjak je dobio lakše ozljede. Udarani su rukama i nogama, letjelo je i kamenje.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.