JADRANSKI DERBI Matjaž Kek danas će saznati koliki su mangupi njegovi igrači

Subota, 13. svibnja 2017. 11:05 Napisao  I. V.

Jedini problem Rijeke u zadnjem razdoblju je psihološki pritisak zbog kojega su glavni igrači počeli igrati spuštenih glava koliko god Matjaž Kek uvjeravao javnost da u svlačionici Rijeke sreće mangupe

Nogometaši Rijeke u današnji (17) derbi 33. kola protiv Hajduka ulaze s dva boda prednosti pred Dinamom, momčad kojega je u petak pobijedila (1:0) Split u Parku mladeži.

Dinamo je odigrao još jednu utakmicu punu proturječja, kvaliteta momčadi aktualnog prvaka i najave Zdravka Mamića u praksi nisu zaživjele iako Rijeka bježi samo dva boda.

Što je Mamić točno mislio zimus, kada je najavio borbu za prvak nije baš jasno kada se analizira kvaliteta igrača i struke.  

O Mamiću se može misliti ovo i ono, ali se ne može ni pomisliti da ne zna kako se slažu jake momčadi. 

Ova momčad jedna je od naslabijih otkada je Mamić preuzeo Dinamo prije petnaestak godina, slabija od momčadi koja je svojedobno igrala Ligu za bedaka s Modrićem i Eduardom.

Tijekom zimske stanke Mamić nije doveo ni jedno pojačanje iako su došli Brazilci Sammir i Guilherme.

Istodobno je potjerao Fernandesa, potentni napadač bez problema igra u turskoj ligi. Sammir i Guilherme ne igraju standardno ni u hrvatskoj ligi.

Mamić je ostvario davnu želju, kada je doveo trenera Ivajla Peteva kojega je htio smijeniti nakon nedavnog poraza u Koprivnici.

Predomislio se kada je izračunao koliko bi stajao raskid ugovora s trenerom u trenutku kada je Rijeka pobjegla osam bodova. Ni Mamić nije očekivao da bi Rijeka mogla ispustiti toliku prednost. 

Petev je navodno stabilizirao momčad otkada ne igraju Sammir i Ćorić, uz Soudanija jedini igrači Dinama koji u svakoj utakmici HNL-a čime individualnu razliku.

Momčad je možda stabilnija otkada nema povrijeđenih sujeta, ali igra tako sporo i bezidejno da je u prvenstvu održava jedino velika razlika u kvaliteti u utakmicama protiv momčadi klubova pred stečajima (Split, Cibalia...) i slaba igra Rijeke u zadnjem razdoblju.

Nakon utakmice Dinama u Parku mladeži jasno je da optimizam u Maksimiru u nastavku sezone počiva na klimavim temeljima.

Ovakav Dinamo u zadnjem kolu može pobijediti jedino ako Rijeka u Maksimiru bude igrala kao protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Što se kvalitete tiče, uoči današnjeg Jadranskog derbija na Rujevici nema dvojbe da Hajduk i Dinamo u završnici sezone nisu nikakav problem za Rijeku.

Jedini problem Rijeke u zadnjem razdoblju je psihološki pritisak zbog kojega su glavni igrači počeli igrati spuštenih glava koliko god Matjaž Kek uvjeravao javnost da u svlačionici Rijeke sreće mangupe.

Danas je prilika da pokažu treneru koliki su mangupi!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.