JADRANSKI DERBI Igrači Rijeke ne smiju se zavaravati utakmicom protiv AEK-a u Ateni

Subota, 02. prosinca 2017. 11:40 Napisao/la  Igor Vranić

Budući da Rijeka ima problema u igri na postavljene obrane, ne treba dvojiti oko toga da će Kopić na Rujevici igrati potpuno drugačije od Jimeneza u Ateni

JADRANSKI DERBI Igrači Rijeke ne smiju se zavaravati utakmicom protiv AEK-a u Ateni


Nogometaši Rijeke večeras (18) igraju derbi 18. kola protiv Hajduka.

Utakmica izravno odlučuje o poretku na vrhu, gdje Rijeka, Hajduk i Osijek vode borbu za prvog pratitelja nedostižnog Dinama.

Do kraja prvoga dijela sezone Rijeka nakon Hajduka igra još dvije utakmice na Rujevici (S. Belupo, Rudeš).

Rijeka uoči Jadranskog derbija ima najveće šanse osvojiti drugo mjesto s obzirom na raspored i znatno bolju gol-razliku (+16) od Hajduka (+9) i Osijeka (+8).

Igrači Rijeke trebali bi imati napretek motiva uoči utakmice protiv Hajduka.

Kao što kaže Matjaž Kek, dovoljan motiv trebali bi biti ime i tradicija splitskog kluba.

Drugi motiv je borba za utješno drugo mjesto na kraju prvoga dijela sezone, a treći motiv je pobjeda pred svojim navijačima.

Izgleda nestvarno da je Rijeka zadnju pobjedu na Rujevici u HNL-u ostvarila dalekog 10. rujna, u 8. kolu ostvarila je rekordnu pobjedu (7:0) protiv Cibalije.

Doduše, u međuvremenu je Rijeka odigrala samo dvije utakmice na Rujevici: u 13. kolu protiv Osijeka (1:2), u 17. kolu protiv Intera (0:0).

Kada se dodaju domaći porazi od  AEK-a (1:2) i Austrije Beč (1:4) u Europskoj ligi, niska neuspjeha na Rujevici postaje frustrirajuća.   

Na Rujevicu dolazi momčad Hajduka, koja je promijenila fizionomiju dolaskom Željka Kopića.

Izrazito natjecateljski nogomet koji je Hajduk prezentirao prošlog tjedna u kup-utakmici u Osijeku otprilike je pokazao kako će Kopić igrati na Rujevici.

Pogrešno je zavaravati se utakmicom protiv AEK-a u Ateni kojom se igrači Rijeke međusobno hrabre u zadnjem razdoblju.

Rijeka je u Ateni odigrala izvanredno prvo poluvrijeme velikom zaslugom trenera Jimeneza, koji je već nakon pola sata uveo Marka Livaju i promijenio način igre.

Ne treba dvojiti oko toga da će Kopić na Rujevici igrati potpuno drugačije od Jimeneza u Ateni.

Budući da Rijeka ima problema u igri na postavljene obrane, igrači Rijeke večeras igraju utakmicu koja će bitno utjecati na konačnu ocjenu prvoga dijela sezone.

Pobjedom nad Hajdukom igrači Rijeke lakše bi zaboravili frustracije uoči zadnje dvije utakmice u HNL-u.

Ne treba zaboraviti da 7. prosinca na Rujevicu dolazi veliki Milan, ozračje revijalne utakmice umnogome ovisi o rezultatu utakmice protiv Hajduka.
 
 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.