Ivica Ivušić zaustavio Hajduk, nekadašnji vratar Rijeke i milanskog Intera najbolji igrač Istre 1961

Subota, 22. listopada 2016. 21:35 Napisao/la  SC

Ivušić je danas jedan od brojnih bivših (Bertoša, Iveša, Stepčić, Paracki) ili sadašnjih igrača (Solomon, Miloš, Collins) Rijeke koji nose dres Istre 1961

Ivica Ivušić, 21-godišnji Riječanin na vratima Istre, bio je najbolji igrač utakmice u Puli.

Nekadašnji polaznik nogometne škole HNK-a Rijeka, koji je kao daroviti 14-godišnjak otišao u milanski Inter, osigurao je Istri bod u utakmicu bez pogodaka protiv Hajduka.

- Zasluženih 0:0, jer nismo znali dati gol. Čestike Istrinu golmanu, triput je spašavao s crte ono što smo već vidjeli u golu, po meni je bio igrač utakmice, rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik.

Ivušić je kao dječak branio za Rijeku na uskršnjem turniru u Milanu, u finalu je između ostalog obranio tri penala.

Odmah nakon turnira iz Intera su ga pozvali na probu, gdje je zadovoljio visoke kriterije i potpisao profesionalni ugovor do 2015. godine.

U Milano je preselila cijela obitelj Ivušić, roditelji Agica i Lovro morali su promijeniti mjesto i državu boravka da bi Ivica mogao otići iz Rijeke bez odštete.

Uskoro je Ivica otišao na posudbu u Seregno u Seriju D,  pa se vratio u juniore Intera. Na početku 2014. otišao je na posudbu u Prato (Lega Pro/A).

Od 2015. godine postao je vratar Istre 1961, u Pulu je došao kao slobodan igrač. Dvaput je branio protiv Rijeke, prvi put u studenom 2015., kada mu je priliku dao tadašnji trener Robert Rubčić.

Branio je za Istru 1961 u 1. kolu ove sezone, kada je Rijeka na Rujevici pobijedila 4:1. Nakon te utakmice trener Istre postao je Goran Tomić, koji se oslanjao na iskusnijeg Vanju Ivešu.

Ivušić je danas jedan od brojnih bivših (Bertoša, Iveša, Stepčić, Paracki) ili sadašnjih igrača (Solomon, Miloš, Collins) Rijeke koji nose dres Istre 1961.

U utakmicu protiv Hajduka Ivušić je ponovo skrenuo pažnju darovitošću zbog koje su mu predviđali da će postati nasljednik Slovenca Samira Handanoviča, nezamjenjivog vratara Intera.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.