Ivan Bebek u Saudijskoj Arabiji, hrvatska sudačka misija postala turistička posjeta Rijadu

Petak, 15. svibnja 2015. 14:25 Napisao/la  I. V.

Bebek pokazao tri crvena kartona u utakmici koja ništa nije odlučivala


Riječki nogometni sudac Ivan Bebek zajedno s pomoćnicima Tomislavom Petrovićem (Valpovo) i Željkom Grgecom (Bistra) trebao je petak (20) suditi utakmicu koja odlučuje o prvaku saudijskog prvenstva. Kao i prije nekoliko sezona, iz saudijskog saveza na adresu HNS-a poslali su zamoblu da hrvatski suci sude utakmicu koja odlučuje o prvaku.

Kao i 2010. godine kada je Bebek sudio derbi između Al Nasre i Al Ahlija, HNS je u Saudijsku Arabiju opet poslao Bebeka i njegove pomoćnike. Najbolji hrvatski suci doputovali su u Rijad gdje su u petak sudili utakmicu 26. kola između Al Nasra i Al Shababa, ali se stjecajem okolnosti hrvatska sudačka misija pretvorila u turističku posjetu Rijadu.

{jb_blackbox-right}Bebek pokazao tri crvena kartona
Al Nasr i Al Shabab odigrali su utakmicu bez pogodaka. Utakmica nije baš protekla u revijalnom tonu, Bebek je podijedio tri crvena kartona: dva domaćoj, jedan gostujućoj momčadi. Al Nasr je postao prvak s 4 boda predsnosti ispred Al Ahlija, koji je odigrao 1:1 na gostovanju protiv poznatog Al Ittihada za koji je igrao Anas Sharbini i momčad kojega je kratko trenirao Matjaž Kek.{/jb_blackbox-right}

U 25. kolu drugoplasirani Al Ahli neočekivano je kod kuće igrao neodlučeno (2:2) protiv Al Taawona, Al Nasr je pobijedio (1:0) u gostima momčad Al Hilala i stekao nedostižna četiri boda prednosti uoči utakmice zadnjeg kola protiv Al Shababe. Drugim riječima, Bebek i njegovi pomoćnici u petak su bili akteri službene promocije novog prvaka!

U saudijskom nogometu strani suci u pravilu sude odlučujuće utakmice. Budući da su Bebeka delegirali nekoliko kola prije kraja prvenstva, saudijski savez jedno kolo prije kraja prvenstva nije mogao otkazati hrvatskim sucima.

Inače, suci nisu posebno premirani kada sude u stranim prvenstvima. Delegiranje se obavlja pod okriljem FIFA-e, koja je precizno odredila sudačke takse.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.