ISTRA 1961 - RIJEKA Matjaž Kek: Može li itko imati veći motiv od nas?!

Subota, 22. travnja 2017. 14:55 Napisao/la  SC

Jasno nam je da će nas do kraja prvenstva čekati protivnici koji žele srušiti Rijeku, tako će biti i u utakmici protiv Istre, kaže Kek


Nogometaši Rijeke večeras od 19 sati u Puli igraju protiv Istre 1961, u regionalnom derbiju izraziti favorit igra samo formalno kao gost. S obzirom na najavljenu posjetu, igrači Rijeke bi se na Aldo Drosini trebali osjećati kao na Rujevici, a u tom slučaju nitko s druga strane nema velike šanse...

- Utakmica uvijek nosi tenzije, u lokalnim okvirima znači nešto više. Tako smo se i pripremali nakon što smo ostvarili vrijednu pobjedu u zadnjem kolu, teško izborenu. Jasno nam je da će nas do kraja prvenstva čekati protivnici koji žele srušiti Rijeku, tako će biti i u utakmici protiv Istre. Rekao sam već da mi je izuzetno drago da treneri Splita i Istre traže nove puteve, da su osvježenje u našoj ligi. Zato znam  kakva nas utakmica očekuje, što sam rekao igračima. Sigurno da me ponovo veseli, pod navodnicima, desant na Pulu naših navijača, veseli me reakcija naših navijača u Crikvenici, Šilu, Vrbniku... Na nama je da protiv Istre damo sve od sebe sa željom da dođeno do novih bodova. Jedino nas zanima rezultat i naša igra, koja mora biti konstantnija nego što je bila u zadnjim utakmicama. Zbog kartona je otpao Maleš, vratio se Mišić. U zgusnutom programu nastojat ćemo da ostanemo agresivni i jaki u duelu, da prezentiramo igru koju je Rijeka predstavila ove sezone, kaže trener Rijeka Matjaž Kek.

Otkada je trener Istre postao Marijo Tot, pulska momčad igra drugačije:

- Istra ovog proljeća nastoji igrati, stvarno su osvježenje u prvenstvu, zaslužili su sve  bodove koje su osvojili.  Siguran sam da će se igrati kvalitetna utakmica, teren je u boljem stanju nego na početku sezone što će omogućiti normalni nogomet. U derbijima se  uvijek ide na nož, mi smo u pozitivnoj seriji u međusobnim utakmicama. Mislim da smo u optimalnom stanju sposobni doći do našega cilja, a to su bodovi. Na Drosini smo uvijek imali veliku pomoć navijača, tako će biti i u subotu. To neka bude dodatna motivacija igračima. Utakmica uvijek nosi dodatni motiv, ali ja postavljam pitanje sebi i mojim igračima: može li itko imati veći motiv od nas?1, zaključuje Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.