ISTRA 1961, PRIOPĆENJE

Sramotno je kako se sudi našem klubu!

Ponedjeljak, 09. ožujka 2015. 13:53 Napisao/la  SC

Najbolji pokazatelj je broj dosuđenih kaznenih udaraca protiv nas, stoji u priopćenju 


Istra 1961 nalazi se na posljednjem mjestu na ljestvici nakon poraza (0:2) u Zadru. Uprava Istre objavila je priopćenje za javnost koje je naslovljeno Odboru za hitnost HNS-a, članovima Izvršnog odbora HNS-a i Komisiji sudaca HNS-a.

Obraćamo Vam se sa zahtjevom da zaustavite teror koji se vrši prema našem klubu. Nogometni klub Istra 1961 je stabilan klub koji je prvi u hrvatskom nogometu otvorio vrata stranim ulagačima, prvi proveo stvarnu privatizaciju u hrvatskom nogometu, te koji je i sada zanimljiv mogućim novim investitorima. Izgleda kao da sve to nekome ne odgovara ili pak možda ne odgovara "geografski položaj našeg kluba", ali uvjereni smo da se neke stvari ne događaju slučajno.

U mnogim slučajevima nismo htjeli reagirati, jer smo smatrali da su sudačke pogreške sastavni dio nogometa i da u njima nema namjere, ali izgleda da smo bili u zabludi. Najbolji pokazatelj tome je da je naš klub u prošloj sezoni bio najoštećeniji uz Hrvatski dragovoljac, a u ovoj smo sezoni već sada, dvanaest kola prije kraja prvenstva, preuzeli primat po tom pitanju.

Sramotno je kako se na nekim utakmicama sudi našem klubu, a ako se slučajno ustanovi da sporne situacije nisu bile na štetu našeg kluba ili su u domeni "slobodne sudačke procjene" s veseljem se o kompletnom suđenju na takvoj utakmici više i ne razgovara i raspravlja, a kriterij koji je bio usmjeren isključivo protiv našeg kluba se ubrzo zaboravlja. Najbolji pokazatelj je i broj dosuđenih kaznenih udaraca u ovoj sezoni u našu korist, odnosno protiv nas, uz omjer 1:7, naravno protiv našeg kluba.

Ovu zadnju utakmicu u Zadru da i ne spominjemo, jer ono što se događalo na Stanovima prevršilo je svaku mjeru. To je lakrdija nogometa, od kaznenog udarca do usmjerenog kartoniranja, kao što je neprihvatljiv i komentar stručnih ljudi na javnoj televiziji kada tvrde "kako je situacija kod najstrože kazne delikatna te kako se ne može dobro vidjeli da li ima elemenata za kazneni udarac ili ne". Riječ je o sramotnoj i neprihvatljivoj tezi za naš klub !

Mogli bi sada otvarati još neke polemike kao što je ujednačeno pridržavanje kriterija kod licenciranja klubova ili pomoć HNS-a prema klubovima I. HNL, ali to su teme o kojima ćemo razgovarati nekom drugom prilikom.

Stoga, očekujemo da reagirate promptno, da se odgovorni sankcioniraju i da naprosto zaštitite naš klub od ovakvih nepravdi u daljnjem dijelu prvenstva. Neka mjerilo za ispadanje iz lige bude samo sportski kriterij i korektna provedba licenciranja. Mi vjerujemo da će naš klub oba kriterija ispuniti te i dalje biti član Prve Hrvatske nogometne lige, stoji u priopćenju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.