KVALIFIKACIJE ZA PRVU HNL

Istra 1961 ostala prvoligaš nakon jedanaesteraca

Srijeda, 01. lipnja 2016. 22:31 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica: Istra  1961 - Šibenik 6:5, nakon jedanaesteraca

Uzvratna utakmica kvalifikacija za plasman u Prvu HNL

ISTRA 1961 - ŠIBENIK 6:5, nakon jedanaesteraca (1:1, 0:0)

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 3500

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Šare (49), 1:1 Mišić (51)

Strijelci iz jedanaesteraca: Zlomislić 2:1, Plazonić 2:2, Gržan 3:2, Vukorepa 3:3, Mihaljević 4:3, Grković 4:4, Đurić - Nwolokor brani, Alispahić - Brkić brani, Da Silva 5:4, Barać 5:5, Bouhna 6:5, Collins - promašaj

Žuti kartoni: Žižić (Istra 1961), Grković, Slavica, Šare, Alispahić (Šibenik)

ISTRA 1961: Brkić, Mišić (70 Da Silva), Gojković (90+2 Mihaljević), Žižić, Jurkić, Zlomislić, Đurić, Trojak, Gržan, Trojak (90 Pavlović), Bouhna

ŠIBENIK: Nwolokor, Šare, Barać, Bartulović, Vukorepa, Živković, Grković, Fuštin (76 Maleš), Alispahić, Collins, Slavica (63 Plazonić)

Istra 1961 je ostala prvoligaš boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon uzvratne kvalifikacijske utakmice za plasman u Prvu HNL protiv Šibenika.

U regularnom djelu utakmica je završila 1:1, a u šestoj seriji jedanaesteraca tragičar je postao mladi Collins, koji je promašio vrata na veliko veselje domaćih igrača i navijača.

U prvom dijelu u igri domaće momčadi više se osjetilo psihološko opterećenje unatoč pozitivnm rezultatu (1:1) iz prve utakmice. Šibenska momčad visoko je stala i odmah počela stvarati pritisak na zadnju linije Istre, koja je imala poteškoća s prenosom lopte.

Nešto bolji dojam kroz posjed lopte ostavio je Šibenik kojemu je očigledan problem igra u završnici, pa je najveća prijetnja stigla izvana.

U 20. minuti Grković je snažnim udarcem s 25 metara pogodio vratnicu tik uz mjesto gdje se spaja s gredom, Brkić je mogao samo gledati let lopte.

U 24. minuti najbolja prilika prvoga dijela: Trojak je pobjegao desnom stranom, odigrao prizemno za Repića, koji je moga birati gdje će poslati loptu. Nwolokor je pročitao namjeru igrača Istre i obranio zicer.

U 27. minuti Gržan se probio lijevom stranom, gađao mrežu uz prvu vratnicu, ali je Nwolokor pravodobno zatvorio kut.

Drugi dio utakmice bio je puno sadržajniji. Šibenik nije odustao od traženja većeg posjeda lopte, Istra se okrenula brzim transformacijama u kojima je izgledala opasnije.

U 49. minuti gosti su poveli. Šare se ubacio na lijevom boku, Trojak je nekontrolirano odbio loptu glavom, a Brkić nepotrebno istrčao.

Šare je iskoristio Brkićevu pogrešku i loptom prebacio domaćeg vratara - 0:1. Radost gostiju nije dugo trajala.

Mišić je u 51. minuti ušao prema kaznenom prostoru zdesna, udario sa 17 metara po lopti, koja se odbila od Bouhne i prevarila najboljega igrača gostiju, vratara Nwolokora - 1:1.

U 55. minuti Trojak je ubacio idealno u sredinu, Nwolokor je bio brži od Repića i ostavio Šibenik u igri.

U 60. minuti Gržan je previše oklijevao da Nwolokor ne bi uspio uzeti loptu, u 70. minuti Bartulović je izašao iskosa sam ispred Brkića, koji je skrenuo loptu.

Zadnju priliku nije iskoristio Zlomislić, koji u otvorenoj poziciji za miran udarac sa 16 metara nije dobro zahvatio loptu.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.