Sesvete odustale: Istra 1961 ostala u prvoj ligi, Amerikanci idući tjedan preuzimaju klub

Nedjelja, 31. svibnja 2015. 10:30 Napisao/la  SC

Sada se okrećemo ljepšoj klupskoj budućnosti. U utorak ili srijedu, američki ulagači trebali bi preuzeti klub i ovo je veliki dan za Istru i hrvatski nogomet, kaže trener Istre Igor Pamić


Čelnici Sesveta odlučili su da neće igrati kvalifikacije za Prvu ligu protiv Istre 1961, drugoplasirana momčad druge lige iduće sezone ostaje u drugoj ligi bez sankcija budući da su pravodobno odustali: 

 

Razlog zbog kojega u Sesvetama odustali od kvalifikacija je stadion iako su u prvoligaškoj licenciji naveli da će domaće utakmice igrati u Maksimiru ili negdje drugdje u Zagrebu.

- To ne bi imalo smisla, tamo sigurno nećemo igrati. Pa ni Dinamo tamo ne može puniti tribine. Sesvete imaju 90 tisuća stanovnika, pa sigurno nećemo bježati i prvu ligu igrati u Zaprešiću ili Kranjčevićevoj. Ili Sesvete ili ništa! Preduvjet za naš nastup u prvoj ligi je da domaće utakmice igramo u Sesvetama, kaže predsjednik Sesveta Pero Karatović

Stadion u Sevetama nije dobio licenciju:

- Nama bi trebalo oko 3 milijuna kuna da riješimo pitanje svoga stadiona. On ima infrastrukturu, 2200 natkrivenih mjesta, semafor, rasvjetu, ali opet neke stvari moramo riješiti. Pitanje brojača i još mnoge detalje. Nadam se da Grad reagirati i izdvojiti 18 milijuna za stadion. Ako Grad Rijeka može izdvojiti 18 milijuna eura za stadion, valjda može Zagreb za Sesvete dati 18 milijuna kuna, govori Karatović.

- Laknulo mi je, ovo je veliko olakšanje. Svima nam je dosta stresa, sada se okrećemo ljepšoj klupskoj budućnosti. U utorak ili srijedu, američki ulagači trebali bi preuzeti klub i ov je veliki dan za Istru i hrvatski nogomet, koji će dobiti još jednog stabilnog prvoligaša, rekao je trener Istre Igor Pamić za VL. 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.