Istra 1961 nema novog vlasnika tri tjedna prije ročišta za pokretanje stečajnog postupka

Petak, 23. veljače 2018. 23:40 Napisao/la  SC

Račun NK Istra 1961 u blokadi je od 29. rujna prošle godine, u razdoblju od 120 dana nije plaćena obveza u iznosu od 1.677.600,57 kuna

Istra 1961 nema novog vlasnika tri tjedna prije ročišta za pokretanje stečajnog postupka

Poznato je do kada Istra 1961 mora riješiti problem dugova.

Ročište radi izjašnjenja o prijedlogu i rasprave o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka nad klubom održat će se u srijedu, 14. ožujka 2018. godine, u 9 sati na Trgovačkom sudu u Pazinu.

Tri tjedna uoči zakazanog ročišta sudbina pulskog kluba vrlo je neizvjesna.

Slavko Gotovac i Grad Pula još uvijek se nisu dogovorili oko varijante koju je predložio dalmatinski poduzetnik:

- Rekao sam im da ću pokriti sve dugove kluba uz uvjet da mi daju zemljište na kojemu ću graditi veliki shopping centar, jasno je rekao svoja potraživanja Gotovac.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić također je jasno rekao da nema namjeru nikome pogodavati, postoje zakonske prodecure koje se moraju poštovati.

U međuvremenu su se navodno pojavili potencijalni kupci iz Italije, ali vremena za pregovore ima sve manje iako su financijske dubioze poznate.

Što se stečajnog postupka tiče,  29. siječnja 2018. godine Financijska agencija  nadležnom Trgovačkom sudu u Pazinu podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad NK Istra 1961 s.d.d. iz Pule.

Račun NK Istra 1961 u blokadi je od 29. rujna prošle godine, u razdoblju od 120 dana nije plaćena obveza u iznosu od 1.677.600,57 kuna.

Prema istoj evidenciji klub ima 27 zaposlenih i dva računa, jedan u Istarskoj kreditnoj banci Umag, a drugi u Zagrebačkoj banci.

Sud je kao privremenog stečajnog upravitelja imenovao Borisa Debelića iz Rijeke.

Tvrtka Round Midnight Ulaganja d.o.o., koja je vlasnik 64.09 posto dionica kluba, ne pokazuje nikakve namjere podmiriti dugovanja.

Predstavnik tvrtke Michael Glover odavno se ne pojavljuje u Puli.

Standings provided by Sofascore