Istra 1961 neće opstati ako se ne pronađe novi vlasnik, Grad Pula neće pomirivati klupske dugove

Ponedjeljak, 25. prosinca 2017. 20:22 Napisao/la  SC

Grad Pula kao manjinski vlasnik iz novaca poreznih obveznika ne može pokrivati dugove koji su nastali lošim odlukama menadžmenta, kaže gradonačelnik Miletić

Michael Glover i Boris Miletić
Michael Glover i Boris Miletić


Gradonačelnik Pule Boris Miletić oglasio se uoči blagdana jasnim stavom prema Istri 1961. Grad Pula suvlasnik je Istre 1961 sa sličnim ovlastima kao Grad Rijeka u odnosu na HNK-a Rijeka.   

- Ono što mogu reći to je da smo mi sve svoje obveze prema klubu izvršili, kao i da dan danas stojim iza onoga što sam vrlo jasno nedavno rekao na Gradskom vijeću, a to je da Grad Pula kao manjinski vlasnik iz novaca poreznih obveznika ne može pokrivati dugove koji su nastali lošim odlukama menadžmenta. Svojevremeno sam javno rekao da sam bio zahvalan Mihailu Ščeglovu koji je u jednom vrlo nezgodnom razdoblju za klub odlučio u njega uložiti svoj novac i biti na njegovom čelu. U danom trenutku, kad je on vidio da više nije mogao financirati klub, normalno je da je odluka o prodaji njegovih dionica i dotok svježeg novca od strane grupacije koju je predstavljao Michael Glover bio također pozdravljen od naše strane. Međutim, osim samog novca vrlo bitan je i menadžment kluba, a tu je očito nedostajala određena vizija te mislim da je ovo danas upravo rezultat lošeg načina upravljanja koje je bilo u ingerenciji većinskog vlasnika, kazao je  Miletić.

Dakle, Istri 1961 nema spasa ako se ne pronađe novi vlasnik koji će podmiriti dugove i omogućiti normalno funcioniranje kluba.

Michael Glover prodaje većinski paket za 13,6 milijuna kuna, a točan iznos dugova neće biti moguće izračunati bez dubinske analize.

Procijenuje se da dugovanja iznose barem isto koliko i većinski vlasnički paket.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.