Darko Raić Sudar: Došli smo do zida, najsretniji bih bio da Glover proda klub za jednu kunu

Utorak, 19. prosinca 2017. 10:15 Napisao/la  SC

Ovo je privatan klub u kojem Glover kao većinski vlasnik drži ključeve i to je najveći problem, drugo bi bilo da je udruga građana, kaže trener Istre 1961

Darko Raić Sudar
Darko Raić Sudar

 Darko Raić Sudar držao je okupu momčad Istre 1961 do kraja prvoga dijela sezone, treneru je jasno da klub ovako dalje ne može funckionirati. Dio igrača je otišao, ostali će otići kada pronađu nove klubove:
 
- Došli smo do zida i jednostavno ne postoje uvjeti da nastavimo gurati kao što smo to radili posljednjih par mjeseci. Netko mora doći i preuzeti klub. Ne možemo se više natjecati na ovaj način, jer će krenuti blokade, arbitraže i uzimanje bodova, a uza sve to netko treba platiti putovanja, smještaj i ostale tekuće troškove. Znam da upita ima, no oni su jedno, a službene ponude za preuzimanje kluba nešto sasvim drugo. Svatko od nas može zvati i zanimati se, ali ja se stvarno nadam da će se pronaći osoba spremna da uplati neki novac, jer je to jedini način da potvrdi svoju zainteresiranost. Vjerujem da će se to i dogoditi, jer ne želim niti razmišljati da će Istra 1961 nestati s mape hrvatskog prvoligaškog nogometa.  Bila bi katastrofa da se vratimo unazad 10-15 godina. Valjda će netko ipak znati sve ovo prepoznati i neće to dozvoliti, kaže Raić-Sudar za Glas Istre.

Potencijalni kupci morali bi izdvojiti 13,6 mil. kuna za većinski paket dionica i preuzeti klupske dugove:

- Najsretniji bih bio da Glover proda klub za jednu kunu onome tko je spreman preuzeti sve dugove. To bi bilo najpoštenije s njegove strane, a na financijski gubitak koji bi pritom ostvario treba gledati kao na rizik posla, odnosno činjenicu da je pogrešno uložio novac i nije znao iskoristiti situaciju koja mu se pružila. Normalno da on želi nešto izvući, ali pitanje je koliko klub uopće sad vrijedi sa svim oviom dugovima i stoga bi jedino pravo rješenje bilo da pusti nekom drugom da ispravi probleme koji su nastali. Grad Pula mora pokušati napraviti sve što je u njegovoj moći da spasi klub, jer je i u interesu politike da naš grad i županija imaju prvoligaša. Ovo je privatan klub u kojem Glover kao većinski vlasnik drži ključeve i to je najveći problem, drugo bi bilo da je udruga građana, no vjerujem da iz Grada mogu utjecati na njega da se sve ovo pozitivno riješi te da netko to i pokušava, zaključuje Raić-Sudar.

Standings provided by Sofascore