Hajduk i Rijeka igraju u Dugopolju, Zadar otpao zbog sigurnosnih razloga

Srijeda, 01. listopada 2014. 14:08 Napisao/la  SC

Policijska uprava Zadar nije dala suglasnost za odigravanje utakmice zbog sigurnosnih razloga i moram reći da se slažem s njihovim mišljenjem nakon što sam se uvjerio u kakvom su stanju ulice uokolo igrališta u Stanovima, kaže predsjednik Hajduka Brbić


Utakmica između Hajduka i Rijeke u nedjelju, 5. listopada, ipak se neće igrati u Zadru nego u Dugopolju na stadionu Hrvatski vitezovi, vjerojatno od 16 sati. Nakon što se spoznalo da rekonstrukcija travnjaka na Poljudu neće biti završena na vrijeme, Splićani su tražili odgodu susreta što je Komisija za natjecanje HNS-a odbila. Riječani su ponudili zamjenu domaćinstva što Hajduk nije prihvatio. Kao mogući stadion na kojem bi se utakmica mogla odigrati spominjao se teren u Dugoplju, no čelnici Hajduka prijavili su stadion u Stanovima kao mjesto odigravanja.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić u srijedu ujutro bio je u Zadru gdje je s odgovornim ljudima iz zadarskog prvoligaša dogovarao detalje organizacije utakmice. Splićani nisu dobili ono najvažnije, suglasnost Policijske uprave Zadar da se susret može odigrati na stadionu u Stanovima. Stoga je na Poljudu odlučeno da se Jadranski derbi u nedjelju odigra na stadionu u Dugopolju:

- Policijska uprava Zadar nije dala suglasnost za odigravanje utakmice zbog sigurnosnih razloga i moram reći da se slažem s njihovim mišljenjem nakon što sam se osobno uvjerio u kakvom su stanju ulice uokolo igrališta u Stanovima. Utakmica će se odigrati u Dugopolju. Znali smo da Hajduk nije samo klub za kojeg se diše samo u Split, Hajduk je klub cijele Dalmacije, pa i mnogo šire. Dojmila nas je srčanost i poziv ljudi iz Zadra da se utakmica odigra u Stanovima, osim toga u tom gradu i okolici Hajduk ima mnogo navijača. Uz to financijska ponuda Zadrana bila je puno povoljnija nego ponuda Dugopolja, rekao je Brbić.

Kako ćete riješiti pitanje navijača, Hajduk ima 6300 pretplatnika, a stadion može primiti 5000 gledatelja?

- Ulaznice se neće moći kupiti u slobodnoj prodaju. Svjesni smo problema sa navijačima, vjerujemo da svi neće doći na utakmicu. Razmišljamo i razgovaramo što učiniti ako se javi oko 5000 pretplatnika.

Koliki će biti hendikep igranje u Dugopolju?

- Što se tiče navijača i same atmosfere mislim da to neće biti hendikep. Vjerujem da će to čak biti prednost, jer su navijači vrlo malo udaljeni od terena za razliku od Poljuda, zaključio je Brbić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.