Igor Pamić zabranio igračima izjave: Nismo u situaciji da bismo mogli izjavljivati gluposti!

Srijeda, 24. rujna 2014. 10:43 Napisao/la  SC

Pokazalo se da je govoriti "mi smo ovo, mi smo ono i mi ćemo ovo, mi ćemo ono" u potpunosti kontraproduktivno, kaže Pamić koji je igračima zabranio razgovarati s novinarima do utakmice protiv Hajduka

Igor Pamić odlučio se na neobičan potez, trener Istre 1961 zabranio je igračima razgovore s novinarima do utakmice s Hajdukom.

- Jedini razlog je taj što želim da moji igrači pričaju na terenu, a ne van njega. Ispričavam se svim našim navijačima i novinarima, ali jednostavno želim da se moji igrači koncentriraju samo na utakmice i teren. Ja respektiram jednu njihovu samodopadnost, ali mi jednostavno nismo u situaciji da bismo mogli izjavljivati gluposti kao što su ih oni izjavljivali. Pokazalo se da je govoriti "mi smo ovo, mi smo ono i mi ćemo ovo, mi ćemo ono" u potpunosti kontraproduktivno. Ne govorim samo o rezultatima, nego i o igrama koje pružamo u posljednje vrijeme koje nisu bajne i zato sam odlučio da se oni isključivo koncentriraju samo na ono što im ja pričam i na ono što moraju raditi na terenu.

Momčad očito ima problema s pristupom nekim utakmicama:

- Ono što me najviše ljuti je da su nam igrači Zagreba četiri puta došli u 30 metara i četiri puta su nam pucali po golu. To znači da obrana nije štimala iako smo bili s viškom igrača. Mogu pretpostaviti da je u pitanju samo glava, jer to su situacije u kojima misle "mi smo ovo, mi smo ono" i "možda se neće dogoditi", ali nema toga u nogometu i životu i stalno se mora biti na maksimumu. Ne trebam ja njih buditi, oni su budni i u to vas uvjeravam, treniraju fantastično i odrađuju sve kako treba, ali to jedno bahato razmišljanje nas je koštalo poraza. Osim kod Radonjića, pristup kod svih ostalih igrača bio je na razini. Nemam ja protiv Radonjića ništa, ali on mora drugačije shvaćati svoje obaveze. On ovdje nije došao spavati, nego je došao igrati nogomet, naglašava Pamić.

Istra je jedina momčad sa samo jednom pobjedom u dosadašnjem dijelu prvenstva:

- S jednom, dvije pobjede situacija se u potpunosti mijenja na tablici, ali neovisno o tome, mene samo zanima što će biti na kraju prvenstva. Situacija je takva da takoreći ništa ne kasnimo i da mi je netko ponudio da ćemo nakon prve četvrtine biti na četiri boda do treće pozicije, ja bih to odmah bio prihvatio.

Standings provided by Sofascore