Prva HNL: Dinamo nadigrao Hajduk na Maksimiru, gosti igraju samo kad je Futacs na terenu

Nedjelja, 06. kolovoza 2017. 19:57 Napisao/la  SC

Prva liga: Dinamo - Hajduk 3:1.

MAXtv Prva liga - 4. kolo

DINAMO - HAJDUK 3:1

Sudac: Mario Zebec (Cestica)

Strijelci: 1:0 Čorić (8) 1:1 Nižić (64) 2:1 Dani Olmo (78) 3:1 Soudani (80)

Žuti kartoni: Sigali (Dinamo), Juranović, Šehić (Hajduk)

DINAMO: Livaković - Stojanović, Benković, Sigali, Lecjaks - Antolić, Moro - Soudani, Čorić (52 Olmo), Fernandes (90 Doumbia) - Hodžić (69 Henriquez)

HAJDUK: Stipica - Juranović, Carbonieri, Nižić, Memolla - Radošević, Savvas - Hamza (66. Kožulj), Vlašić, Said (46. Futacs, 74 Šehić) - Ohandza

Blitzkriegom u razdoblju od 78. do 80. minute susreta Dinamo je upisao treću pobjedu u HT Prvoj ligi ove sezone. Golovi Olma i Soudanija donijeli su razliku na semaforu koja je nastala prvenstveno zbog Hajdukovih grešaka. Gosti su učinili više krivih poteza, zato se s Maksimira vraćaju bez bod(ov)a.

Do domaćeg pogotka koji se dogodio u 8. minuti nije se praktički imalo što za vidjeti. Od početka utakmice kroz cijelo prvo poluvrijeme Dinamo je kontrolirao igru kroz posjed i uglavnom napadačku igru. O jačini Hajduka u tom razdoblju dovooljno govori podatak da su gosti na poluvrijeme otišli s točno - nula udaraca na gol vratara Livakovića. A Dinamova obrana nije izgledala najbolje...

U 8. minuti je dakle, Lecjaks napravio dobar dio posla probivši lijevu stranu, a pred kaznenim je prostorom baš njega krenuo zatvarati Radošević. Ostao je tako sam strijelac Čorić kojeg će uposliti Hodžić. Dinamo je u prvoj konkretnoj prilici pred gostujućim vratima iskoristio igru u međuprostoru kojeg Hajduk nije uspio kvalitetno zatvoriti.

Iako nisu zapucali prema golu Dinama, gosti su već tri minute kasnije mogli izjednačiti. Antolićevo dodavanje natrag prema Benkoviću presjeca Vlašić, ali Sigali sjajno reagira i sprječava veliku priliku splitske momčadi. Sredinom prvog dijela počet će i kiša, broj gledatelja na stadionu osjetno će se smanjiti, a nešto kasnije krenut će padati i golovi.

Iako u 35. minuti nakon Hamzinog slobodnog udarca Benković nije uspio prevariti vlastitog vratara, početkom nastavka Hajduk će pogoditi gredu. U svojih pola sata na terenu Marko Futacs napravit će dar-mar u domačoj obrani. U 64. minuti dogodit će se izjednačujući pogodak pošto je nakon Savvasovog kornera Nižić neshvatljivo ostao na nebranjenom dijelu terena. Livaković je probao obraniti, ali nije uspio...

Stvari su za Hajduk krenule nizbrdo kad se petnaestak minuta prije kraja nakon teškog kontakta s Benkovićem ozlijedio Futacs. Morao je ući Šehić, a gosti se opet povlače. Rezultiralo je to s još dva pogotka u mreži Stipice, Hajduk ipak nije izdržao domaći pritisak...

Najprije zabija Dani Olmo, a onda i Soudani, bila su to dva neobranjiva udarca za Stipicu. Bodovi su ostali na Maksimiru, a to je za modre bio glavni cilj prije dolaska na Rujevicu sljedećeg petka.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.