Hajduk - Split: Vuliću lakše nakon subotnje pobjede, Poklepović zna da pobjednici pišu povijest

Utorak, 07. travnja 2015. 12:36 Napisao/la  Ivan Jelić

Zanima me prolaz, bilo kakav, ne gledam ovo kroz jednu utakmicu, kaže Poklepović 


Trener Hajduka Stanko Poklepović se obratio novinarima uoči sutrašnje prve polufinalne utakmice Kupa protiv Splita.

- Ovo je drugo natjecanje i utakmica, traži pristup koji čini da momčad i igrači budu u drugom drugi obliku. Mi preferiramo da prođemo do samog kraja i to iziskuje posebnu pripremu. Mislim da je utakmica u subotu kvalitetom bila prolazna, a bio sam dovoljno iskren da kažem kako sam ja odgovoran za poraz. Činjenica je da uvijek pobjednik piše povijest, to je ovaj put bio Split. Nisam izvršio određene promjene i zato sam odgovoran, ali moram naglasiti da osim po rezultatu se ta utakmica ne može staviti na stranu "crvenih". Rog nije sudjelovao u igrui, a dao je gol, tako je slično bilo i kod drugog pogotka. Mogla bi se ponoviti slična igra i srijedu, ali samo da ne primimo takve golove. Split je dobar, ali igramo dvije utakmice za finale i vidjet ćemo na koncu hoćemo li uspjeti. Zanima me prolaz, bilo kakav, ne gledam ovo kroz jednu utakmicu, kaže Poklepović koji se osvrnuo na ponašanje igrača u subotnjem gradskom derbiju:

- Najviše me pogodilo devet žutih karton i koškanje na kraju utakmice. Osuđujem sve aktere toga jer tražim kulturu igre i faulu, i ono me strašno zasmetalo i pogodilo. Stres je taj koji uzurpira i stvara posebnost. Normalno da je Split bio agresivniji, zato jer su u takvoj poziciji, uvijek su bili ispod, sada hoće doći ispred, željeli su napraviti rezultat jer su tobože drugi u gradu. Vjerojatno bi i mi tako igrali da igramo protiv Juventusa, kaže Poklepović.

{jb_blackbox-right}Poklepović: Reprezentacija mora igrati u Splitu!
- Ne bi stavio to kao prijedlog nego obavezu. Presretan sam da se tako govori, ali nitko nije ni trebao stavljati te utakmice u Zagreb. Mi smo najsportskiji grad, imamo perfektan stadion i pitanje je zašto su uopće stavljali tamo utakmice. Činjenica je kako nema ni publike kao što je naša, tako da to mora biti obaveza. O čemu oni to  sastanče, to je sada za malu djecu, mora se igrati ovdje, kaže Poklepović.{/jb_blackbox-right}

Evo što je Zoran Vulić rekao prije utakmice u srijedu.

- Bit će sto posto drukčije, svaka je takva, različita pod one prethodne. Hajduku se vraćaju važni igrači poput Vlašića i Maglice, ali bit će drukčiji i Split s obzirom kako nam se vraćaju neki važni igrač. Odgovara nam svaki rezultat koji nam otvora šanse za prolaz u drugoj utakmici na Parku mladeži, kaže Vulić koji se također osvrnuo na subotnju utakmicu:

- Hajduk nije mogao odgovoriti na čvrstinu koju smo prikazali. Nije lako pobijediti Hajduka na Poljudu, a sigurno je veliko olakšanje prvi puta slaviti protiv gradskog rivala na njihovom stadionu. Sada ovaj optimizam moramo prenijeti na teren u drugoj utakmici i ono što se dogovorimo moramo sprovesti. Sigurno da ne želi samo Hajduk trofej, i mi ga želimo kao Rijeka i Dinamo. Međutim, na njima je pritisak veći zbog tradicije koja govori da svake godine moraju nešto osvojiti. Meni je drago da jedna momčad iz Splita ide u finale, a ja se nadam da ćemo to biti mi, kaže Vulić.

U sastavu neće biti Bellea.

- Belle nije došao na prozivku, protiv njega se vodi disciplinski postupak, zaključio je Vulić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.