Hajduk - Split: Goran Sablić kaže da Damir Burić radi dobar posao s mladim igračima

Petak, 11. prosinca 2015. 17:07 Napisao/la  SC

Nadam se da ćemo u naredne dvije utakmice pokazati kako znamo igrati zrelo i na rezultat. To je trenutno jako bitno, kaže Burić


Trener Hajduka Damir Burić najavio je gradski derbi protiv Splita, koji se igra u subotu s početkom u 17 sati.

- Idemo s jednoga na drugi derbi. Ovo su lijepe utakmice, veselimo im se. Momčad je puna žara, dobro su radili tijekom tjedna. Neće biti Ohandze, Mujana, Tudora, Milića, Nižića vidjet ćemo što će biti sa Bencunom i Biljijem. Momčad Splita je pokazala pod vodstvom novog trenera da je ozbiljna. Vidjeli smo dosta njihovih utakmica, imaju puno dobrih stvari. Čeka nas zanimljiva utakmica. Rad trenera Sablića najbolje će se vidjeti kada krene drugi dio prvenstva. U svakom slučaju i sada su im rezultati dobro. Bodovno stanje to pokazuje. S momcima smo pričali, analizirali smo neke stvari. Komunikacija je bila jako dobro, neke stvari smo shvatili. Nadam se da ćemo u naredne dvije utakmice pokazati kako znamo igrati zrelo i na rezultat. To je trenutno jako bitno, kaže Burić.

Trener Splita Goran Sablić ovako je najavio derbi protiv Hajduka:

- Važna utakmica za nas i za Hajduk. Gostovanje je za Split uvijek teško, očekujemo agresivnog Hajduka na otvaranju utakmice. Dobro smo ih analizirali, znamo njihove dobre stvari. Za utakmicu u Maksimiru imaju svaki respekt. Idemo pokušati uzeti tri boda i približiti se Hajduku i ostalim vodećima. Imamo kvalitet, nadam se da ćemo prikazati dobar nogomet. Gledatelji će uživati. Možemo parirati 'bijelima', bez obzira igrali na Poljudu ili Parku mladeži. Utakmice koje smo pružali protiv Dinama i Rijeke pokazuju nam kako možemo i protiv 'bijelih' parirati, kaže Sablić.

Od koga prijeti najveća opasnost za njegovu momčad?

- Hajduk ima nekolicinu odličnih igrača, Caktaša, Sušića, Vlašića, Bencuna, kada oni grupno djeluju opasan su protivnik za bilo koga. Međutim, nećemo obraćati pozornost na nikoga posebno. Ne zamaram se toliko sa njihovom momčadi i sastavom, kaže Sablić koji je igračku karijeru počeo u Hajduku: 

- Mene vežu emocije, Hajduk mi je dao sve. To se ne treba potencirati, ali neću to ni skrivati. S druge strane, u Splita sam počeo trenersku karijeru i učinit ću sve da pobijedimo Hajduk. Vidi se da Burić radi dobar posao, puno je mladih igrača, momčad pokušava biti u koraku s Dinamom i Rijekom. Ja ga želim nadigrati kao i svakog drugog trenera, zaključuje Sablić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.