Hajduk - Rijeka: Antologijsku utakmicu 1999. godine na Poljudu gledalo oko 40.000 ljudi

Petak, 30. listopada 2015. 12:44 Napisao/la  SC

Dva dana pred Jadranski derbi sigurno je da će na utakmicu doći preko deset tisuća gledatelja, u Hajduku očekuju posjetu  na razini one u europskim susretima


Hajduk je do petka prodao više od 4.000 ulaznica za nedjeljni derbi s Rijekom. Budući da Hajduk ima oko 6 tisuća pretplatnika, dva dana pred Jadranski derbi sigurno je da će na utakmicu doći preko deset tisuća gledatelja. U Hajduku očekuju znatno više posjetitelja, prema najavama posjeta bi trebala biti na razini one u europskim susretima.

Inače, jednu utakmicu Hajduka i Rijeke najviše gledatelja vidjelo je 1999. godine. Pobjedi Rijeke (3:1) na Poljudu svjedočilo je oko 40.000 ljudi, što se više neće ponoviti s obzirom na smanjeni kapacitet stadiona.

Antologijska utakmica odigrana je 23. svibnja 1999. godine, Rijeka je pobjedom stekla mogućnost u zadnjem kolu osvojiti prvu titulu prvaka bez obzira na druge rezultate.

Navijačima Rijeke utakmica posebno ostaje upamćena po fantastičnoj atmosferi. Unatoč porazu nakon utakmice cijeli je stadion skandirao Rijeci, koja je istekom sezone postala simbol pokreta protiv središnjice moći.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.