Prva HNL: Hajduk izgubio još dva boda u borbi za naslov prvaka

Subota, 24. veljače 2024. 17:07 Napisao/la  SC

Od 52. minute Hajduk igrao s igračem više, Dabro neoprezno dobio drugi žuti karton

Varaždinsko slavlje
Varaždinsko slavlje

Varaždin i Hajduk odigrali su neodlučeno utakmicu 24. kola pred rekordnim brojem gledatelja (10.393) u Varaždinu.

Hajduk je izgubio još dva boda u borbi za naslov prvaka, Rijeka je uoči derbija protiv Dinama ostala na vrhu ljestvice s utakmicom manje od Hajduka.

Varaždin je od početka prepustio posjed lopte gostima, domaća je momčad pokušavala kroz okomite izlaske pronaći put do Lučića.

U 40. minuti Drožđek je ubaci zdesna, Belcar je loptu glavom loptu poslao u desnu Lučićevu vratnicu od kojhe se lopta odbila u mrežu - 1:0.

Gosti su smatrali da je pogotku prethodio prekršaj nad Livajom, VAR analiza pokazala je da je Livaja izgubio loptu bez prekršaja.

U nastavku utakmce odnosi su se brzo promijenili, od 52. minute Hajduk je igrao s igračem više, Dabro je neoprezno dobio drugi žuti karton.

Do kraja utakmice igralo se praktično na jedna vrata, Hajduk je na silu stvarao pritisak u kojemu Zelenika nije imao puno posla budući da je varaždinska momčad bolje djelovala u duel igri.

Usred najvećeg pritiska Livaja je postigao pogodak koji je ponišen nakon intervencije VAR-a zbog toga što je Uremović bio u zaleđu.

Sigur je Hajduku donio bod udarcem s 20-tak metara, silovito je loptu poslao u lijevi kut domaćega vratara - 1:1.

VARAŽDIN: Zelenika, Škaričić (60 Nekić), Jelenić, Ba, Boršić, Belcar (90+8 Domjanić), Postonjski, Lusavec, Šego (60 Marina), Dabro, Drožđek (79 Poldrugač)

HAJDUK: Lučić, Sigur, Šarlija (82 Trajkovski), Uremović, Diallo (72 Hrgović), Krovinović (46 Mikanović), Sahiti (46 Dajaku), Kalik (68 Kleinheisler), Pukštas, Brekalo, Livaja

Utakmica 24. kola: Varaždin - Hajduk 1:1 (Belcar 40/Sigur 66)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.