Hajduk i Rijeka igrali u Zadru prije 13 godina, Nenad Gračan pobijedio Ivana Katalinića

Srijeda, 01. listopada 2014. 11:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke umjesto na Poljudu igra se u nedjelju, 5. listopada, u Zadru

Odlukom Komisije za natjecanje HNS-a, Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke umjesto na Poljudu igra se u nedjelju, 5. listopada, u Zadru. Splićani su tražili odgodu susreta, jer se travnjak na stadionu renovira prvi puta nakon što je izgrađen za Mediteranske igre 1979. godine. Riječani su predlagali zamjenu domaćinstva, što u Hajduku nisu prihvatili, već su odlučili Riječane dočekati u Stanovima. Neće to biti prvi dvoboj Hajduka i Rijeke u Zadru

 Prije 13 godina, na kraju sezone 2001/02, Hajduk je zbog izgreda navijača kažnjen sa dvije utakmice ne igranja na Poljudu. Na otvaranju nove sezone Hajduk je odrađivao drugu utakmicu kazne u Stanovima, gdje je bio domaćin Rijeci. Na klupi bijelih sjedila je nekadašnja legenda riječkog kluba Nenad Gračan, dok je momčad sa Kantride vodila jedna od hajdukovih legendi Ivan Katalinić. Bijeli su pobijedili pred 6000 navijača rezultatom 4:1. Dvostruki strijelac za Hajduk bio je Deranja, uz njega strijelac je bio M. Bilić, dok je Čačić zatresao vlastitu mrežu. Jedini strijelac za Riječane bio je Mijatović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.