Prva HNL: Hajduk doživio novi poraz pod vodstvom novog trenera

Nedjelja, 14. travnja 2024. 18:47 Napisao/la  Toni Bilić

Iznimno važna utakmica za nas, na Poljudu je uvijek teško igrati, ali je slatko kada pobjediš, kaže trener Osijeka Zoran Zekić

Prva HNL: Hajduk doživio novi poraz pod vodstvom novog trenera
Foto: HNK Hajduk/Facebook

Prva HNL - 30. kolo

HAJDUK – OSIJEK 1:2

Gradski stadion Poljud. Bez gledatelja.

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 7

Strijelci: 0:1 Matković (19), 1:1 Trajkovski (28), 1:2 Mierez (42)

Žuti kartoni: N. Kalinić (Hajduk), Mkrtcyan, Cokaj, Kolić (Osijek)

HAJDUK: Buljan 6, Sigur 5,5, Uremović 5,5, Prpić 5, Hrgović 5 (od 55. Sahiti 6), Odjidja-Ofoe 5 (od 81. Dajaku -), Krovinović 5 (od 64. Kalik 6), Brekalo 6,5, Pukštas 5,5, Kleinheisler 5,5 (od 64. Perišić 6), Trajkovski 6 (od 64. N. Kalinić 6).

OSIJEK: Kolić 7,5, Duarte 6, Bralić 6,5, Mkrtcyan 6, Guedes 6,5 (od 90. Gržan -), Pušić 6 (od 83. Omerović -), Nejašmić 6, Jurišić 6, Bukvić 6,5 (od 71. Cokaj -), Matković 7 (od 71. Jugović -), Mierez 7,5 (od 90. Almasi -).

Hajduk je doživio peti uzastopni poraz, novi trener Jure Ivanković nastavio je tamo gdje je stao Mislav Karoglan.

Hajduk je u srazu s Osijekom odradio prvi od dva susreta bez gledatelja zbog nemilih događaja, koje su izazvali navijači bijelih poslije ispadanja iz kupa od Dinama.

Nakon dvadesetak minute u kojem se ništa nije događalo, gosti su u 19. minuti došli do vodstva: Matković je pucao s vrha kaznenog prostora s lijeve strane, pogodio je malu mrežicu u suprotnom kutu.

Domaćini su izjednačili golom Trajkovskog u 28. minuti, sve je učinio Brekalo!

Ušao je u kazneni prostor, ubacio je precizno tako da Trajkovskom nije bilo teško iz blizine poslati loptu u mrežu za poravnanje rezultata.

U samoj završnici gosti su stekli novu prednost, pogriješio je Krovinović, Mierez je iskoristio dar i poslao loptu u mrežu.

Ulaskom Nikole Kalinića i Perišića na početku drugog dijela domaćini su zaigrali malo bolje.

Pred kraj utakmice Hajduk nije iskoristio nekoliko vrlo izglednih prilika.

Uremović je promašio sa 3 metara, Kalinić je pogodio stativu, u samoj završnici vratar Kolić čudesno je obranio udarac glavom Pukštasa iz blizine, potom je obranio Kalinićev udarac iz blizine.

- Iznimno važna utakmica za nas, na Poljudu je uvijek teško igrati, ali je slatko kada pobjediš. Odigrali smo hrabru utakmicu, nažalost u prvom dijelu nismo neke stvari rješavali, radili smo sami sebi pobleme. U drugom dijelu bilo je slično, Hajduk je na kraju imao nekoliko prilika, drago mi je da mladi Kolić imao svoj dan, kazao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.