Hajduk - Dinamo: Tudora ne zanimaju priče po medijima o tome tko je favorit

Petak, 13. rujna 2013. 15:16 Napisao/la  Ivan Jelić

Dobili smo dva nova igrača Bukvu i Iluridzea koji su  donijeli su dodatnu motivaciju, nisam još odlučio da li će novi dvojac biti u prvom sastavu protiv Dinama, kaže Tudor

Nogometaši Hajduka i Dinama u subotu će od 19 sati na Poljudu odigrati prvi od četiri prvenstvena derbija koji ih ove sezone očekuju u Ligi 10.

Branko Ivanković je gospodin
Dinamo odnedavno po treći put vodi Branko Ivanković.
- Gospodina Ivankovića ne poznajem puno kao trenera . Kao osoba je "čovjek na mjestu", pravi gospodin. Što će tiče njegovog rada u trećem povratku na klupi Dinama, to će vrijeme pokazati, rekao je Tudor.

- Priče po medijima o tome tko je favorit me nikada nisu zanimale. Ni kada sam bio igrač, niti sada kada sam trener. Pričati po novinama je jedna stvar, travnjak nešto drugo. Ono što se radi na treninzima treba prenijeti na travnjak i dokazati da ste bolja momčad. Odgovori u stilu mi smo favoriti odlični su za naslovnice, rekao je Igor Tudor, trener Hajduka.

U dresu Dinama čak 15 igrača bi trebalo prvi puta gostovati na Poljudu.

- Dinamo je odlična momčad i on je favorit za naslov prvaka Hrvatske. Doveli su skupa pojačanja i s pravom su izborili plasman u Europsku ligu. Dinamo nas ne može iznenaditi, kao što ni mi ne možemo njih, rekao je Tudor čijim je igračima reprezentativna pauza došla u pravi trenutak.

Loše ozračje
Uoči derbija u prvi plan došlo je prepucavanje na relaciji gradonačelnik Baldasar – predsjednik kluba Brbić može utjecati na atmosferu
- Već godinama ozračje oko kluba nije dobro. Ne mislim pritom na navijače, koji su talno uz nas. Bez njihove podrške s tribina teško bismo ostvarili rezultate koje smo do sada ostvarili. Vjerujem da će Poljud biti dobro ispunjen, rekao je Tudor.

- Trebao nam je odmor nakon tri uzastopna gostovanjima na kojima nismo osvojili onoliko bodova koliko smo priželjkivali. Dobili smo dva nova igrača Bukvu i Iluridzea koji su  donijeli su dodatnu motivaciju, posebice igračima koji igraju na pozicijama na kojima igraju dvojica pridošlica. Nisam još odlučio da li će novi dvojac biti u prvom sastavu protiv Dinama, rekao je Tudor koji ne sumnja da će njegovi izabranici odigrati dobru utakmicu.

- Navijači će vidjeti Hajduk koji će težiti igri, ali koji će biti agresivan. „Pravi igrači „ vole igrati derbije i oni će uspjeti u svojoj igračkoj karijeri, dok oni igrači koji ih ne vole igrati ovakve utakmice  teško da mogu napraviti neku uspješnu karijeru, rekao je trener Hajduka.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.