Rijeka nije zaslužila Europsku ligu više od nas

Nedjelja, 26. svibnja 2013. 12:53 Napisao/la  Ivan Jelić

Sami smo sebe doveli u vrlo tešku situaciju, sami se trebamo iz nje na najbolji mogući način vaditi, kaže Sablić pred utakmicu u Zadru

Cijela sezona RNK-a Split staje u posljednjih 90 minuta prvenstvene utrke, u dvoboju protiv Zadra u Stanovima. Crvenima odgovara samo pobjeda dok Zadrani mogu i naredne sezone ostati u prvoligaškom društvu i ako izgube susret. iako im pobjeda je najbolje rješenje.

 

 Za utakmicu u Stanovima trener Goran Sablić ne može računati na Vitaića, Vidića, Galovića i najvjerojatnije  Križanca, kojeg muči bolovi u leđima:

 

- Nama pobjeda donosi Europu, njima spas od ispadanja. Utakmica sa Zadrom je za nas kao finale Lige prvaka. Na njima je veći pritisak. Mogli smo još ranije riješiti pitanje plasmana u Ligu prvaka, ovako smo sebe doveli u vrlo nezgodnu situaciju da u posljednjem kolu tražimo europske bodove. Igrači trebaju pokazati karakter kada je najteže, mi smo četvrti od vrha, oni četvrti od dna. Vjerujem da će igrači koji dobiju priliku potvrditi da su zaslužili igranje u Europskoj ligi, ni  Rijeka, ni Hajduk nisu ničim zaslužili da prije nas igraju u Europi. Međutim, sami smo sebe doveli u vrlo tešku situaciju, sami se trebamo iz nje na najbolji mogući način vaditi.  Prije susreta sa Istrom 1961 svi su se pozivali na tradiciju, kao Puljani nisu nikada osvojili bod(ove) u Parku mladeži, pa su nas pobijedili. Split nije dosada osvojio niti boda u Stanovima,zašto ne bismo prekinuli tradiciju kada su nam bodovi najpotrebniji, kaže Sablić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.