Goran Sablić, trener Splita: Želimo se odvojiti na devet bodova razlike od Lokomotive

Petak, 04. prosinca 2015. 12:32 Napisao/la  SC

 Dolazi nam u goste izravni suparnik za četvrtu poziciju koja na kraju sezone vodi u Europsku ligu, kaže Sablić

Samo desetak minuta nakon što završi derbi između Dinama i Hajduka, koji se igra u subotu u Maksimiru, u Parku mladeži snage će odmjeriti domaćin Split i "druga momčad" Dinama. Split protiv Lokomotive, dvoboj je to četvrto i petoplasiranih ekipa na prvenstvenoj tablici. Crveni na četvrtoj poziciji imaju šest bodova više od Lokosa, trener Splićana Goran Sablić svjestan je važnosti i težine sraza.

- Kada igramo kod kuće, pred svojim navijačima, očekivanja su uvijek ista bez obzira tko nam je protivnik. Uvijek želimo osvojiti sva tri boda ostvariti pobjedu. Sa istim ciljem i željom ući ćemo u dvoboj sa Lokomotivom. Dolazi nam u goste izravni suparnik za četvrtu poziciju koja na kraju sezone vodi u Europsku ligu. Želja nam je da se nakon utakmice odvojimo na devet bodova razlike od Lokomotive. Da bismo to ostvarili, momčad treba odigrati agresivno, maksimalno koncentrirano svih 90 minuta. Lokomotiva se organizirano brani, u takvom načinu igre opasni su iz kontre i polukontre, stoga moji igrači trebaju svaku njihovu namjeru spriječiti već u začetku, kaže Sablić.

Bivši Hajdukovac Franko Andrijašević njihov je ponajbolji igrač?

- Sigurno da je Andrijašević jedan od važnijih igrača Lokomotive, no oni u svojim redovima imaju niz mladih i kvalitetnih momaka. Mi trebamo biti ti koji će diktirati ritam igre i ako tako bude, vjerujem u pobjedu, zaključio je Sablić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.