ŠIBENIK POSTAO TREĆELIGAŠ

Pauk: Nismo ravnopravni s ostalim klubovima

Srijeda, 12. lipnja 2013. 19:14 Napisao/la  SC

Tek za mjesec dana će se znati sudbina naše privatizacije, kaže predsjednik Pauk

Goran Pauk, predsjednik Šibenika, dugogodišnji nogometni djelatnik i bivši igrač Hajduka, reagirao je na odluku Izvršnog odbora HNS-a kao da je u nogometu od jučer:

- Izvršni odbor predložio je osnivanje dvije Druge lige, po 10 klubova, koja će se proslijediti Ministarstvu prosvjete, znanosti i športa. Ta odluka je na tragu onih starih traženja da se druga liga igra po tom sustavu, a to bi za nas značilo da bi zadržali status drugoligaša. Kao i za sve klubove koji su u sličnoj poziciji. Ta odluka odmah ide prema Ministarstvu, i tražit će se hitna procedura. To bi za nas bilo prihvatljivo jer bi tada napokon mogli do kraja provesti preoblikovanje. Nije lako pronaći u mjesec dana 5 milijuna kuna, ali uprava čini sve kako bi privatizacija uspješno bila zaključena – kazao je Pauk, izražavajući nadu da će nadležno ministarstvo donijeti odluku o promjeni sustava natjecanja, i da će HNK Šibenik zadržati drugoligaški status, kazao je Pauk za ŠibenikIN.

Problem je u tome što promjenu sustava natjecanja može odrediti jedino Skupština HNS-a i što se promjena mora najaviti godinu dana unaprijed. Povrh toga, promjena natjecanja nema nikakve veze ni s jednim ministarstvom.

Pauk je kao župan šibensko-kninski davno naučio osnovnu političku lekciju: nije važno što govoriš, važno je da dobro zvučiš! Šibeniku nema spasa iako je Pauk u pravu kada tvrdi sljedeće:

 

- Očito je da ni to ključno tijelo HNS-a nije uvažilo sve naše zamolbe, traženja, činjenična stanja, da smo u ključnom razdoblju preoblikovanja. Zapravo, stavilo nas se u neravnopravan položaj s ostalim klubovima, jer tek za mjesec dana će se znati sudbina naše privatizacije. Ali, odluka je takva, za nju je glasala većina članova IO po mojim saznanjima, uz dva glasa protiv onaj Ante Kulušića i Roberta Markulina, kazao je Pauk.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.