RIGOROZNE KAZNE

Ljubičić i Šimčić izbrisani s liste sudaca Prve HNL

Petak, 08. kolovoza 2014. 12:35 Napisao/la  SC

Zlatko Šimčić u Puli nije bio dosljedan u (ne)dosuđivanju igranja lopte rukom u kaznenom prostoru

Na četvrtoj sjednici ove sezone, Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza analizirala je suđenje tijekom prva tri kola Prve HNL, a jedna od glavnih odluka jest da se Domagoj Ljubičić  i Zlatko Šimčić kao najiskusniji suci Prve HNL, od kojih se očekivalo da budu nosioci kvalitetnog suđenja, brišu se s liste suđenja Prve HNL za natjecateljsku sezonu 2014./2015.!

Komisija je utvrdila da sudac utakmice Zlatko Šimčić na utakmici Istra 1961 - Rijeke nije bio dosljedan u (ne)dosuđivanju igranja lopte rukom u kaznenom prostoru domaće i gostujuće momčadi te nije adekvatno primijenio disciplinske mjere tijekom igre.

Nogometni suci Bruno Marić i Dalibor Mlakar stavljaju se na raspolaganje Povjereniku za suđenje Druge HNL do daljnjega. Marić nije primijenio adekvatne disciplinske mjere tijekom utakmice Zadar - Osijek (2:1), te nije sudio utakmicu u duhu pravila nogometne igre, a isto se stavlja na teret Daliboru Mlakaru u ogledu Zagreb - Lokomotiva (2:0).

Ocijenjeno je da su sve ostale prvenstvene nogometne utakmice od 1.do 3. kola Prve HNL odigrane su u duhu pravila nogometne igre i bez primjedbi na suđenje.

Standings provided by Sofascore