Domagoj Antolić, kapetan Dinama: Prvenstvo je sada zanimljivije samo zbog naših kikseva!

Ponedjeljak, 26. listopada 2015. 10:38 Napisao  Patrik Mršnik

Naš je cilj i dalje osvajanje domaće titule, ovo nas neće pokolebati. Okrećemo se daljnjim obvezama, moram reći da ćemmo u nastavku sezone biti puno motiviraniji za obveze u HNL-u, rekao je Antolić

Nogometaši Dinama ove su nedjelje na Rujevici prvi puta poraženi u MAXtv Prvoj ligi nakon pedeset utakmica s pozitivnim rezultatima. Rijeka je stala na kraj tom velikom nizu te zajedno s Hajdukom koji sada drži čelnu poziciju pretekla sastav Zorana Mamića na ljestvici. Dinamo je sve do isključenja francuskog stopera Taravela u 34. minuti izgledao jače, opasnije i efektnije od Rijeke, imao je i rano vodstvo nakon pogotka Fernandesa. Rijeka se digla u nastavku pa je golovima Samardžića i Sharbinija preokrenula rezultat.

- Na našu žalost prekinut je taj fantastičan niz, jako dugo smo ga držali, ali valjda je na kraju morao doći taj poraz. Nažalost, on se dogodio baš ovog vikenda kada su nas i Rijeka, ali i Hajduk pretekli na ljestvici. Naš je cilj i dalje osvajanje domaće titule, ovo nas neće pokolebati. Okrećemo se daljnjim obvezama, moram reći da ćemmo u nastavku sezone biti puno motiviraniji za obveze u HNL-u, rekao je Dinamov kapetan Domagoj Antolić nakon utakmice.

Hajduk nakon četrnaest kola ima bod više od Rijeke, dva više od Dinama. U sljedećem kolu na Poljudu će se sastati baš splitska i riječka momčad, taj bi susret ponovo mogao donijeti promjene na samom vrhu ljestvice, a njim se u pozitivnom smislu nada i Dinamo.

- Prvenstvo je sada zanimljivije isključivo zbog naših kikseva. Imali smo puno posrtaja ove sezone, to je razlog zbog kojeg je stanje na ljestvici danas ovakvo. Morat ćemo skupiti glave i već se od sljedećeg kola pokušati vratiti na stari, pobjednički ritam, kaže Antolić.

U već spomenutoj, 34. minuti Taravel je zaradio izravni crveni karton nakon udaranja Marka Vešovića. Bio je to potez koji je preokrenuo tijek zbivanja na travnjaku jer Dinamo je posebice u drugom poluvremenu teško izlazio na kraj s Rijekom koja je postupno podizala ritam igre. Domaći su igrači u prvih pola sata prikazali potpuno suprotnu igru od one u završnicama oba poluvremena kada su ih nosili njihovi navijači s tribina.

- Tad smo već imali dobar rezultat, a Taravel je napravio glupost. Teško smo se branili nakon toga. Iako je Rijeka imala relativno mali broj prilika, opet je na kraju uspjela pobijediti, dodaje kapetan modre momčadi.

Je li na Dinamovim igračima trag ostavila polovica grupne faze Lige prvaka. Iza njih su proteklog tjedna dva poraza iz utakmica u kojima su dobro odigrali, ali ih rezultat nije mazio.

- Liga prvaka sigurno ostavi neki trag na nama, ali ne smijemo sada tražiti alibije. Mi moramo osvajati domaća prvenstva kako bi se uopće našli u Ligi prvaka. Naš jedini put su pobjede, već od sljedećeg kola moramo se vratiti i krenuti po nove bodove, govori Antolić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.