Dinamo u pripremnoj utakmici uvjerljivo pobijedio Volyn iz Lutska, Alen Halilović nezadrživ

Ponedjeljak, 21. siječnja 2013. 20:38 Napisao/la  Z. G.

Prijateljska utakmica: Dinamo - Volyn Lutsk 4:0 (Čop 34, Rukavina 76, Ivanov 85-ag, Krstanović 85)

Protutnjao je pored četvorice od kojih su dvojica ostala s bolnom grimasom ležati na travnjaku. A, nije ih ni taknuo. Mladi Dinamov veznjak Alen Halilović ponovno je driblinzima slamao suparničke braniče i potjerao svoju momčad do uvjerljive pobjede protiv Volyna iz Lutska, sedmoplasirane momčadi ukrajinskoga prvenstva.

Halilović je zgrabio loptu, nanizao četvoricu igrača i potom sjajno proigrao Čopa koji je zakucao loptu za 1:0. Bilo je to u 34. minuti, a trener Krunoslav Jurčić već je na poluvremenu povukao maksimirskoga wunderkinda na klupu. Zašto?

- Zato što je propustio tri dana, imao je visoku temperaturu. Moramo mu dozirati minutažu. I na ovoj je utakmici imao dva spektakularna prodora, ali posebno me veseli što je počeo razmišljati o - obrani, naglasio je Jurčić.

Dojmljiv je podatak da Ukrajinci u ovome dvoboju nisu uputili niti jedan udarac prema Dinamovim vratima. Ni u okvir niti izvan okvira.

- Ovo je već druga utakmica da nam suparnici nisu uopće šutirali na vrata, provukao je Jurčić.

Na 2:0 povisio je Rukavina u 76. minuti. Prvo je sjajno proigrao Kolara koji se samo trebao sjuriti sam prema vrataru. Ipak, spetljao se, dodao Tomečaku, a ovaj ubacio Rukavini koji ju je proslijedio u mrežu. Leko je pet minuta kasnije ubacio loptu s desne strane, a ukrajinski branič Ivanov ju nespretno smjestio u vlastitu mrežu. Četvrti je pogodak zabio Krstanović pet minuta prije kraja. Proigrao ga je Pamić

Trener Jurčić i ovaj je put, baš kao i u dosadašnjim pripremnim dvobojima, složio formaciju 4-1-4-1. Većinu je igrača zamijenio u 60. minuti, a najranije je travnjak napustio lakše ozlijeđeni Vrsaljko kojega je u 32. zamijenio Tomečak. Istrčali su: Kelava – Vrsaljko, Šimunović, Šimunić, Pivarić – Ademi; Halilović, Brozović, Kovačić, Čop – Beqiraj (još su igrali: Mitrović, Tomečak, Jedvaj, Čalušić, Leko, Pamić, Kolar, Husejinović i Rukavina).

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.