DINAMO - RIJEKA Večeras će igrači Rijeke pokazati koliko znaju na travnjaku gdje se proteklog tjedna igrala Liga prvaka

Nedjelja, 02. rujna 2018. 17:40 Napisao/la  SC

Večeras igračima Rijeke trener ne treba, prvi put ove sezone nisu toliko opterećeni rezultatom koliko igrom

Alexander Gorgon
Alexander Gorgon

 

- Puno puta sam rekao da je jedna utakmica može djelomično usmjeriti tok sezone, ali ništa posebno ne može odlučiti ako se do kraja treba odigrati još tridesetak utakmica. Rijeka spada u vrh hrvatskog nogometa što će kroz sezonu dokazati, rekao je trener Rijeke Matjaž kek u najavi večarašnje (21) utakmice protiv Dinama.

To je otprilike sukus važnosti večerašnje utakmice, po mnogo čemu važne za obje momčadi.

Navijače Dinama zanima reakcija njihove momčadi nakon poraza od Young Boysa, navijače Rijeke zanima može li njihova momčad napokon jednu utakmicu pozitivno reagirati nakon poraza od Sarpsborga.

Sa stanovišta igrača Rijeke lakše je da Dinamo slovi izrazitim favoritom:

- Dinamo je protiv svakoga favorit u Maksimiru, nama je ovo dobra prilika da s dobrom prezentacijom, da s više odlučnosti i odgovornosti naslutimo što bi trebalo očekivati od Rijeke u nastavku sezone, naglašava Kek.

Sa stanovišta igrača Dinama lakše je što atmosfera oko Maksimira nakon dugo godina emitira pozitivnu energiju:

- Teško je teći da li je Dinamo najbolji protivnik u ovom trenutku za nas, sve što se događa oko Dinama u zadnjem razdoblju je pozitivno. Vratili su gledatelje na tribine što je veliki uspjeh svih u klubu. Utakmica mora biti izazov za igrače. Imaju poodršku i tražim reakciju od njih, stojim iza ove momčadi i želim isprovocirati reakciju, rekao je Kek u najavi.

I tu negdje treba tražiti smisao utakmice protiv Dinama.

Činjenica da igrači u zadnjim utakmicama nisu izgledali kao da tjednima rade zajedno ne ide u prilog treneru.

U zadnjem razdoblju Kek nikako da pronađe tonus momčadi zbog kojega je Rijeka na početku sezone izgledala moćno i učinkovito!

Očito je da su igrači podlegnuli očekivanjima nakon prvog negativnog rezultata.

Igrači Rijeke večeras prvi put ove sezone nisu toliko opterećeni rezultatom koliko igrom!

Večeras igračima Rijeke trener ne treba!

Prvi put ove sezone u HNL-u pokazat će koliko odista vrijede na travnjaku gdje se prošlog tjedna igrala utakmica play-offa Lige prvaka.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.