DINAMO - RIJEKA Matjaž Kek nikada u Maksimiru nije uspio pronaći balans između želja i mogućnosti

Subota, 28. travnja 2018. 12:34 Napisao/la  Igor Vranić

Ne može se reći u današnjoj utakmici Rijeka nema dovoljno kvalitete da momčad barem izgleda kao da će pobijediti oslabljeni Dinamo

Soudani i Domagoj Pavičić u prvom planu
Soudani i Domagoj Pavičić u prvom planu


Rijeka danas (17) igra zadnju utakmicu protiv Dinama ove sezone u HNL-u, u prethodne tri jednom je pobijedila (4:1 - 23. kolo) i dvaput izgubila (0:2 - 5. kolo, 1:3 - 14. kolo).

Zadnja pobjeda umnogome je odredila sudbinu bivšega trenera Marija Cvitanovića, koji je u 24. kolu smijenjen nakon poraza od Lokomotive.

Nikola Jurčević vodio je momčad Dinama do uvjerljive pobjede (3:0) protiv Rijeke u polufinalu kupa.

U završnici prvenstva utakmica u Maksimiru ima nešto veću važnost za Rijeku budući da Hajduk ima bod prednosti u borbi za drugo mjesto.

Dinamo je pobjedom protiv Hajduka u 31. kolu osigurao komotniju poziciju pred utakmicu protiv Rijeke.

 Pet kola prije kraja prvenstva ima 8 bodova prednosti pred Hajdukom i relativno lagani raspored.

Nakon utakmice protiv Rijeke, Dinamo igra protiv S. Belupa, a onda u tramvaj-razigravanju  protiv Lokomotive, Rudeša i Intera mora potvrditi titulu prvaka.

Sve navedeno utakmici između Dinama i Rijeke ne daje posebnu natjecateljsku draž.

Zanimljivije je nešto drugo!

Matjaž Kek nikada u HNL-u nije pobijedio Dinamo u Maksimiru!

Jedinu pobjedu (1:0) Kek je ostvario u prvoj utakmici finala Kupa 2014. godine, kada je Rijeka pogotkom Tomečaka (45) ostvarila prednost uoči uzvrata na Kantridi gdje je Kek osvojio (2:0) prvi trofej.

Iz te momčadi danas za Rijeku igraju Kvržić i Leovac.

U pet sezona Kek je promijenio barem isto toliko momčadi pa je barem jednom na Maksimiru mogao pobijediti prema zakonu vjerojatnosti s obzirom koliko je imao prilika.

Još je zanimljivije u Kekovu mandatu da Rijeka nikada u Maksimiru nije ostavila dojam momčadi koja kontrolira utakmicu bez obzira na često pristrano suđenje.

Ukratko, Kekove momčadi Rijeke nikada na Maksimiru nisu izgledale kao na Poljudu.

U svakoj utakmici protiv Hajduka u zadnjih pet sezona svaka Kekova momčad Rijeke izgledala je u Splitu samouvjerenije nego što su izgledale momčadi Dinama, zaključno s utakmicom 31. kola.

Kek nikada u Maksimiru nije uspio pronaći balans između želja i mogućnosti momčadi Rijeke!

Ne može se reći da u proteklih pet sezona nije imao dovoljno kvalitete barem jednom pobijediti!

Dinamo danas igra bez osmorice igrača (Olmo, Lešković, Moro, Matel, Rrahmani, Fiolić, Doumbia, Ademi).

 Najveći je Jurčevićev problem izostanak dvojice (Ademi, Doumbia) ključnih igrača u središnjem bloku, tamo gdje je Rijeka izgubila utakmicu polufinala Kupa.

Kek ne može računati na Hebera kojega ne može nadomjestiti u transformaciji na širokom maksimirskom travnjaku, ali ne može se reći u današnjoj utakmici Rijeka nema dovoljno kvalitete da momčad barem izgleda kao da će pobijediti oslabljeni Dinamo.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.