Mario Cvitanović: Rijeka je zadržala kontinuitet, u fizionomiji i ideji nema bitnih promjena

Subota, 24. veljače 2018. 18:39 Napisao/la  SC

Ne mijenjam mišljenje o svojim igračima nakon jedne utakmice, bilo da je ona pozitivna ili negativna, kaže trener Dinama

Mario Cvitanović
Mario Cvitanović

 Mario Cvitanović najavio je utakmicu Rijeke i Dinama, obje momčadi doživjele su poraze u derbijima zadnjeg kola:

- Spremali smo se u skladu s mogućnostima i vremenskim prilikama koje nisu bile idealne. Čeka nas derbi utakmica, veselimo se, željni smo nogometa i željni smo pokazati što znamo. Ova utakmica neće biti lakša u odnosu na prethodne utakmice na Rujevici, jer Rijeka je kvalitetna momčad koja je zadržala kontinuitet. U fizionomiji i ideji nema bitnih promjena u momčadi Rijeke. Želimo se pokazati u pozitivnom svijetlu, kako dolikuje lideru prvenstva. Postoji velika želja i entuzijazam kod igrača, pogotovo nakon prošlotjednih komentara. Vidim kod svojih igrača jasan stav, jasnu ideju. To me čini sretnim i ponosnim. Nestrpljivo očekujemo derbi, kaže trener Dinama.

Dinamo traži rekuperaciju nakon domaćeg poraza od Hajduka:

- Ne mijenjam mišljenje o svojim igračima nakon jedne utakmice, bilo da je ona pozitivna ili negativna. Ova utakmica dat će odgovore koje smo naučili iz svih ovih utakmica. Naš pristup mora biti u skladu s našim imenom i našom pozicijom. Svaka utakmica mora donijeti apsolutni maksimum iz tog dijela. Rijeka je agresivna momčad, taktički uredna, kao takve ih respektiramo, ali gledamo sebe i našu igru. Inzistiram da primijenimo sve stvari koje treniramo. Ne dijelim utakmice tako da nekoga favoriziram. Međutim, momčad koja se nametne znanjem, karakterom, stavom, energijom i rješenjima bit će favorit, kaže Cvitanović.

Vremenski uvjeti?

- Bit će isti uvjeti kako njima tako i nama. Profesionalci smo i to nas ne bi smjelo omesti.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.