Prva HNL: Dinamo pobijedio Varaždin, Rijeka ima dva boda prednosti šest kola prije kraja

Srijeda, 17. travnja 2024. 19:05 Napisao/la  SC

Drožđek šokirao domaću momčad pogotkom u 72. minuti, Varaždin smanjio rezultat s igračem manje

Gabrijel Vidović
Gabrijel Vidović Foto: GNKDinamo/Facebook

Dinamo je pobijedio Varaždin u utakmici 5. kola, šest kola prije kraja sezone Rijeka i Dinamo napokon su odigrali sve utakmice, u borbi za naslov prvaka Rijeka sada ima dva boda prednosti!

Momčad Dinama više od sat vremena igrala je na puno višoj razini od Varaždina, koji je primio dva pogotka, a da nije uputio ni jedan udarac prema vratima Dinama.

Dinamo je odigrao utakmicu tijekom koje je još jednom pokazao zavidnu formu, momčad Sergeja Jakirovića u završnici sezone znatno je dignula tonus.

Lakoćom su igrači Dinama dominirali kroz posjed lopte, stvorili su nekoliko vrlo izglednih situacija za pogodak, dojam je da su se u pojedinim trenucima samodopadno počeli zabavljati sami sa sobom.

U 64. minuti sudac Duje Strukan isključio je Jelenića zbog tzv. brutalnog starta, činilo se prestrogo.

Nakon toga počeo se igrati drugačiji nogomet, momčad Varaždina s desetoricom igrača izgledala je na terenu bolje nego s jedanaest igrača.

Drožđek je šokirao domaću momčad pogotkom u 72. minuti, iskoristio je napadač Varaždina nesmotrenost domaće obrane, dvaput je morao udariti po lopti da bi svladao Nevistića - 2:1.

Bila su to jedina dva udarca u okvir vratiju Varaždina, koji je do kraja utakmice sačuvao mrežu.

Nisu baš domaći igrači stvorili neku priliku za kojom mogu žaliti do 92. minute, kada je Petković ispred Zelenike loše zahvatio loptu.

DINAMO: Nevistić, Bernauer, Theophile, Perković, Mišić, Bulat (69 Ademi), Baturina (69 Vrbančić), Vidović (69 Ogiwara), Špikić (88 Kaneko), Brodić (82 Kulenović), Petković

VARAŽDIN: Zelenika, Škaričić, Jelenić, Ba, Boršić (83 Vuk), Belcar (46 Šegović), Marina, Lusavec, Poldrugač (46 Drožđek), Dabro (69 Mistrafović), Šego (46 Vukčević)

Utakmica 5. kola: Dinamo - Varaždin 2:1 (Baturina 26, Vidović 53/Drožđek 72)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.