Kelava spasio Dinamo, Osječani promašili penal i žale za - trobodom!

Subota, 03. ožujka 2012. 19:22 Napisao/la  Z. G.

Jedini strijelac bio je Alispahić u 62. minuti. Ivan Kelava obranio je jedanaesterac. Gosti su razočarani napustili Maksimir, jer smatraju kako su zaslužili puni plijen.

MAXtv Prva liga, 20. kolo

DINAMO - OSIJEK 1:0

Zagreb, Stadion Maksimir. Gledatelja: 2950. Glavni sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka). Pomoćnici: Skender (Rijeka), Žudetić (Pula)

DINAMO: Kelava, Ibanez (46' Sylvestr), Leko, Kovačić, Vrsaljko, Pivarić, Alispahić, Bišćan, Vida, Rukavina (46' Tomečak), Krstanović (63' Beqiraj). Trener: Ante Čačić.

OSIJEK: Vagić, Vrgoč, Kurtović, Gavrić, Babić (71' Pušić), Perošević, Maglica, Aleksić (79' Lešković), Ibriks, Šorša, Smoje. Trener: Vlado Bilić.

Propušteni jedanaesterac, pogođena stativa i velika prilika Maglice… Uz ovakav razvoj događaja Osijekovi nogometaši u Maksimiru ne bi bili zadovoljni niti bodom.  Iako su na kraju izgubili, njihov trener Vlado Bilić čak žali za - pobjedom. Prvo je čestitao Dinamu, a potom ustvrdio:
 
- Mislim da smo zaslužili tri boda. Ne bih bio zadovoljan ni u slučaju da je završilo neodlučeno! Jedino mogu biti zadovoljan našom predstavom. Došli smo s ciljem da ne izgubimo utakmicu i da se dobro predstavimo. Smatrao sam da bismo imali izgledne šanse za pobjedu u slučaju da Dinamo ne bude na pravoj razini i da pritom mi odigramo kako znamo. Zaslužili smo na terenu i sva tri boda, sreća nam nije bi bila saveznik. Da, kad igrate protiv Dinama potrebno je i malo sreće. Dali smo sve od sebe i u tom sam dijelu zadovoljan, rekao je Bilić.
 
S druge je strane Dinamov trener Ante Čačić istaknuo:
- Osijek je bio vrlo dobar, igrao neopterećeno sa čak desetoricom igrača iza lopte. Vrlo su uspješno parirali i izlazili iz bloka. Mi smo svih 90 minuta pokušavali napadati, stvarati prilike. Nismo ih puno stvorili, i to najviše zbog dobre igre gostiju, ali i zbog naše kolerične igre na postavljenu obranu. Znam da ste nezadovoljni, jer nije bilo previše pogodaka, ali utakmica je bila gledljiva, tražili smo igru, kontinuirane napade… Gosti su odlično parirali, tražili kontranapade, sve su to nogometno pismeni igrači, odlično vođeni  Ako protiv njih ne postignete pogodak na vrijeme, slijede problemi. Izvukli smo se i ovo su ogromna tri boda.
 
Čačić je pojasnio i izmjene na poluvremenu;  s travnjaka je tada povukao Rukavinu i Ibañeza, a ubacio Sylvestra i Tomečaka.
- Svih smo 90 minuta tražili igru i jasno je da u takvoj situaciji suparnik može podvaliti loptu iza leđa pa ih moraš loviti. Mi smo to taktički loše radili. Dvaput su nam ušli po lijevoj strani, pogotovo brzi Ibriks, koji je uostalom i izborio 11-erac. Izmjene su bile isključivo s ciljem da podignemo ritam igre i tražimo pogodak. Rukavina nije dovoljno spreman i nema snage za više od 45 minuta. S obzirom da sam uveo Sylvestra, mora sam Pivarića povući u obranu pa je na klupu preselio Ibañez. Pivarić može igrati i prema naprijed, ima bolju skok-igru. To se pokazalo dobrim, jer Pivarić pripremio akciju za pobjedu, zaključio je Čačić.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.