DINAMO IMA TRENERA

Nenad Bjelica potpisao dvogodišnji ugovor

Utorak, 15. svibnja 2018. 19:51 Napisao/la  SC

Bjelica će voditi modre u finalu Kupa 

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Nakon samo nekoliko sati od smjene Nikole Jurčevića, Dinamo je dobio novog trenera. 

Nenad Bjelica potpisao je dvogodišnji ugovor nakon što sastanka u Maksimiru. 

Bjelica bi momčad trebao voditi već u subotu u susretu s Interom kada će modri proslaviti naslov prvaka, a prvi veliki izazov na klupi modrih očekuje ga u srijedu u finalu Kupa protiv Hajduka. 

Bjelica je bio u kombinacijama i prije dva mjeseca kada se tražio Cvitanovićev nasljednik, no bio je pod ugovorom sa poljskim Lechom u kojem je dobio otkaz prije nekoliko dana. 

Trenersku karijeru započeo je 2007. još kao igrač u Kärntenu. Potom je vodio Lustenau i Wolfsberg s kojim je ušao u prvu austrijsku ligu.

Hrvatska nogometna javnost dobro ga je upamtila nakon što je s bečkom Austrijom srušio Dinamo na zadnjoj stepenici kvalifikacija za Ligu prvaka 2013. godine.

Poslije austrijske avanture preuzeo je talijanskog drugoligaša Speziju gdje se zadržao od lipnja 2014. do studenoga 2015.

Bjelicu je u Speziju doveo predsjednik Rijeke Damir Mišković dok je vodio taj talijanski klub.

Od 2016. pa sve do nedavno bio je na klupi poljskog Lecha s kojim je osvojio treće mjesto prethodne sezone.

U ovogodišnje doigravanje za prvaka Lech je ušao kao lider, no serijom slabih rezultata Bjelica je dobio otkaz.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.