Dinamo ispao nakon teškoga poraza u Solunu, PAOK napunio mrežu hrvatskog prvaka

Četvrtak, 14. ožujka 2024. 20:46 Napisao/la  SC

Pregazila je grčka momčad Dinamo u prvom dijelu utakmice u doslovnom smislu

Arber Hoxha pobudio lažnu nadu
Arber Hoxha pobudio lažnu nadu

Dinamo je ispao iz Konferencijske lige nakon teškoga poraza u Solunu, PAOK je pobijedio aktualnog hrvatskog prvaka s čak 5:1, pobjeda grčke momčadi mogla je biti još uvjerljivija s obzirom na prilike.

Pregazila je grčka momčad Dinamo u prvom dijelu utakmice u doslovnom smislu!

PAOK je prvo poluvremenu odigrao intezitetom koji je momčadi Dinama jednostavno bio prejak i prebrz, lakoćom su igrači grčke momčadi dobivali duele, pritisak je trajao cijelo poluvrijeme tijekom kojega je Dinamo primio tri, a mogao je primiti još barem tri pogotka.

Baba (23) je doveo domaće u vodstvo udarcem glavom iz blizine, Koulierakis (33) je povećao vodstvo udarcem nakon kojega je Sučić skrenuo u mrežu, Brandon (42) je ostao sam na drugoj vratnici prije nego što u padu loptu glavom poslao u mrežu.

Obranio je Nevistić jedan zicer (Koulierakis), jednom je Koulierakis promašio glavom iz blizine, nekoliko je puta silovito grčka momčad pritisnula i stvorila izgledne situacije za pogodak.

Nemoćni Dinamo u prvom dijelu nije uputio udarac u okvir vratiju.

Drugačije se igralo u drugom dijelu koji je počeo Hoxhinim pogotkom (49), nije Kotarski uspio obraniti udarac napadača Dinama iz zatvorene pozicije slijeva, Dinamo je izjednačio ukupni rezultat (3:3).

Hoxhin pogodak kao da je najavio poluvrijeme u kojemu grčka momčad više nije fizički izgledala kao da igra englesku, a ne grčku ligu.

Promijenili su se odnosi snaga utoliko koliko su igrači Dinama počeli dobivati duele, prvih petnaestak minuta drugoga dijela izgledali su igrači zagrebačkog kluba poduzetnije.

U 53. minuti Špikić je prošao okomito kroz sredinu, ušao je u kazneni prostor ispred Kotarskog, koji je nogom uspio skrenuti loptu!

Takvi ziceri ne smije se ne iskoristiti na ovakvoj razini natjecanja!

U 64. minuti Sučić je s ruba kaznenog prostora poslao loptu u gornji lijevi kut, Kotarski je poletio zrakom i skrenuo loptu.

Nakon dvadesetak minuta igra se izbalansirala što se tiče prevlasti, nije grčka momčad više djelovala opasno u okomitim pasovima, ali je Dinamo opet primio pogodak na postavljenu obranu, ovog puta nakon prekida.

Koulierakis (73) je prsima skrenuo loptu u mrežu nakon ubačaja iz kuta - 4:1!

U zadnjih dvadesetak minuta Dinamo je pokušao kroz posjed lopte pronaći slabost u obrani domaće momčadi, osim što je Kulenović (80) rukom poslao loptu u mrežu ništa više Dinamo konkretno nije učinio.

S druge strane, grčka je momčad izgledala sve opasnije u brzim tranzicijama.

U 83. minuti Murg je postao autor promašaja utakmice, s 10 metara poslao je loptu visoko preko vratiju u otvorenoj poziciji za udarac.

U 87. minuti Despodov je pobjegao visoko postavljenoj obrani Dinama, Mišić je zakasnio s uklizavanjem i skrivio kazneni udarac, Živković je mirno potvrdio plasman u četvrtfinale.

PAOK: Kotarski, Vierinha (19 Johnny), Kedziora, Koulierakis, Baba, Schwab (81 Ozdoew), Meite, A. Živković, Konstantelias (77 Murg), Taison (68 Despodov), Brandon (77 Samatta)

DINAMO: Nevistić, Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković (82 Ogiwara), Mišić, Sučić (82 Kulenović), Špikić (74 Kaneko), Baturina, Hoxha (80 Vidović), Petković

Uzvratna utakmica osmine finala Konferencijske lige: 5:1 (0:2) (Baba 27, Sučić 33-ag, Brandon 42, Koulierakis 73, Živković 88-11m/Hoxha 49)
* u zagradi rezultat prve utakmice

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.