DINAMO - HAJDUK (15) Joan Carrillo: Imam dobar osjećaj, nećemo se braniti!

Subota, 22. travnja 2017. 12:01 Napisao/la  Ivan Jelić

Mi znamo kako im se suprostaviti i kako ih pobijediti, kaže trener Hajduka


Za najveći hrvatski derbi ogled Dinama i Hajduka, koji se igra u subotu (15) na maksimirskom travnjaku, trener bijelih Joan Carrillo ne može računati na desnog bočnog Juranovića, koji se nalazi u fazi rehabilitacije nakon operacije koljena, te napadača Ohandzu koji je dobio virozu:

- Očekujem pravi derbi s dosta borbe. Imam jako dobar predosjećaj i jedva čekam da utakmica počne. Nikada momčad ne pripremam za neriješen rezultat i očekujem sva tri boda, kaže Carrillo.

U prošlom srazu  Dinamo je pobijedio Hajduk golom Soudanija koji će ipak zaigrati u derbiju nakon odluke Komisije za žalbe HNS-a:

- Prije svega nisam tu da donosim odluke o kaznama. Pripremam svoju momčad za Dinamo sa Soudanijem ili bez njega.  Nije da mi je svejedno. Što se tiče kazne, mi smo bili najteže kažnjeni kada smo dvije utakmice odigrali bez gledatelja na Poljudu, govori Carrillo.

Da se vratimo derbi, igri, hoće li se Hajduk postaviti u obrabenom ili napadačkom sustavu?

- Nećemo igrati obrambenim sustavom s njim se ne može dobiti utakmica. Igrači imaju priliku pokazati svoju ososbnost i znanje kroz ovu utakmicu, kroz derbi. Ona momčad koja želi pobijediti morati će napadati iz sve snage s agresivnom obranom ali ne grubim nastrajima. To bih želio da pokaže moja momčad.

U redovima modrih u odnosu na prvu utakmicu nema Fernandesa, vratili su Sammira?

- Mi znamo kako im se suprostaviti i kako ih pobijediti. Sammir je više organizator, playmaker, igrač koji ima odličan zadnji pas, dok je Fernandes više bio gol–igrač, Dinamo je dobro odradio zamjenu, izgubili su dobrog igrača, a vratili su reprezentativca u svoju ekipu.

U prvom međusobnom dvoboju ove sezone koji je odigran na makismirskom travnjaku susret je završio bez pobjednika?

- Gledao sam snimku toga derbi već tri puta pa čak i  u četvrtak navečer, dok su se igrale utakmice Europske lige. Pokazali smo tada kako se treba suprostaviti Dinamu. Trebaš imati vjeru, biti discipliniran i bezobrazan. Ako fali jedna od te tri stvari teško je doći do bodova,  zaključio je Carrillo.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.