Darko Raić Sudar: Ako se do kraja tjedna ne pojavi novi vlasnik, klub više neće moći funkcionirati

Srijeda, 15. studenog 2017. 17:17 Napisao/la  SC

Ne pričamo o jednoj utakmici koju ćemo nekako izgurati i tako kupiti vrijeme, problem je što trebamo odigrati još šest utakmica, kaže trener Istre

Darko Raić Sudar
Darko Raić Sudar


Nogometaši Istre 1961 pripremaju se za nedjeljnu (18) utakmicu protiv Hajduka na Drosini u posebnom ozračju. Ne zbog Hajduka nego zbog mogućeg raspleta oko prodaje kluba:

Vlasnik Michael Glover prepustio je operativnom direktoru Darku Podnaru razgovore s eventualnim kupcima, jedna skupina mogućih investitora dolazi iz Švicarske, druga iz Austrije.

Jednu skupinu predstavlja nogometni menadžer iz Austrije Eduard Brunner, koji je potvrdio da se pregovora i da ništa još nije odlučeno.  

- U subotu smo održali sastanak u svlačionici kojem je prisutan bio i operativni direktor Darko Podnar. Malo smo porazgovarali, igrači su rekli svoje, on im je rekao što im je imao za reći, a sad nam ostaje da vidimo koliko je sve to što se priča u vezi s klubom ozbiljno. Prema Podnarovim  riječima do kraja ovog tjedna trebalo bi se deblokirati račun pod uvjetom da čovjek koji je sve dogovorio s Gloverom uplati novac i time preuzme Istru 1961. Na žalost, kako vrijeme odmiče javljaju se problemi koji su veći od činjenice hoće li igrači igrati ili ne, jer sad već dolazi u pitanje hoće li se nedjeljna utakmica uopće moći organizirati. Ako se do kraja ovog tjedna ne pojavi novi vlasnik, bojim se da klub više neće moći funkcionirati, jer mi ne pričamo o jednoj utakmici koju ćemo nekako izgurati i tako kupiti vrijeme da se stanje normalizira. Problem je što do kraja prvog dijela sezone trebamo odigrati još šest utakmica, što je više od mjesec dana koje trebamo provesti u punom pogonu, a dečki su stvarno dali i više nego što je to u ovoj situaciji bilo moguće, kaže trener Darko Raić Sudar za Glas Istre.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.