Danko Končar spreman postati vlasnik Istre 1961, Španjolci najavili razgovore

Nedjelja, 10. lipnja 2018. 15:58 Napisao/la  SC
Danko Končar
Danko Končar

Momčad Istre 1961 sačuvala je prvoligaški status na travnjaku, sada predstoji borba za očuvanje pravne osobnosti kluba kojemu prijeti stečaj i ispadanje u zadnju ligu ako se ne riješe dugovanja.

Klub je dioničarsko društvo, tvrtka u dugovima traži novog vlasnika.

Privremenu financijsku pomoć pružio je Danko Končar, novi vlasnik Uljanika u ime kojega klub vodi suradnik Krešimir Raguš:

- Uskoro nam slijede razgovori s potencijalnim španjolskim investitorima, ali mi ćemo i dalje biti tu. Biti prisutni, više nikome nećemo dozvoliti da Istru ostavi na cjedilu. I nema šanse da opet dođe netko u klub, pa ovdje 'bunari', radi s Istrom što poželi. Svaki partner nam je dobrodošao, ali samo s ozbiljnim i korektnim ponudama za razvoj kluba. Iskreno, još nikada nisam sjeo i razgovarao s tim Španjolcima, očekujem njihov poziv već ovoga tjedna. Pa da vidimo jesu li ozbiljni ili ne. Predstavljeni su mi kao vrlo ozbiljna ekipa, a takvima su vrata kluba uvijek otvorena. Mi nismo vlasnici kluba, ali smo spremni to postati. No, ponavljam, svakom ozbiljnom partneru širom su otvorena vrata kluba, a tu ima puno zainteresiranih. Bitno je da u Pulu stignu partneri koji žele pomoći klubu. Vi danas u Puli izuzev Istre 1961 nemate profesionalnih klubova u drugim sportovima, a ova je regija vrlo jaka i s gospodarske strane. Jednostavno, ne želimo dozvoliti da tu i nogomet propadne. Gledajte, naš 'core business' nije nogomet, već rudarstvo i to svi znaju. Ali vjerujte kako ćemo svi skupa pomoći Istri da postane ozbiljan i stabilan klub, kaže Raguž za goal.hr.

Standings provided by Sofascore