DERBI NA OTVARANJU Danas počinje prva sezona Dinama u post-Mamićevoj eri, već je prvi prijelazni rok navijestio promjene u sportskoj politici

Petak, 21. srpnja 2023. 11:54 Napisao  I. V.

Dugo će trajati proces "demamićevizacije" Dinama, aktualni prvak ima dovoljno akumuliranog kapitala da bi dominirao u HNL-u iduće sezone

Novi dresovi Dinama za novu sezonu
Novi dresovi Dinama za novu sezonu

Dinamo i Hajduk večeras (20) počinju novu sezonu u Prvoj HNL.

- Naše su ambicije jasne, a to je pobjeda i po mogućnosti nešto bolja igra nego što je bila u subotu u Superkupu. Već smo spomenuli da ćemo još vidjeti stanje s Ivanušecom, ali neće biti previše promjena u odnosu na prethodnu utakmicu. Hajduk u ofenzivnom dijelu puno toga bazira na Livaji, bit će sasvim sigurno drukčija utakmica nego u subotu, ali koliko će se to generalno odraziti na zbivanja na terenu, teško je procijeniti. Trebali bismo fizički biti bolji nego u prošloj utakmici jer smo se tad tek vratili s priprema. Uostalom, vidjelo se da nismo bili najsvježiji, da smo djelovali teško i to bi ovaj put trebalo biti bolje. Usredotočeni smo na sebe, očekujem da budemo dobri, vjerujemo da smo bolja momčad i budemo li na svojoj razini trebalo bi sve biti u redu. Pobjeda bi značila psihološki poticaj, ali i ta prethodna pobjeda također vrijedi, osvojili smo trofej... Sad imamo priliku s novom pobjedom pokazati da smo još uvijek bolji kao što i mislimo da jesmo. S druge strane, oni bi u tom slučaju ušli u sezonu s dva poraza tako da mislim da je psihološki pritisak na njima. Mi smo učinili ono što smo morali, osvojili smo trofej na svom terenu i sad u novu utakmicu ulazimo rasterećeniji, kazao je u najavi utakmice trener Dinama Igor Bišćan.

Danas počinje prva sezone Dinama u post-Mamićevoj eri, bivši čelnik i savjetnik nakon zadnje skupštine potpuno je izgubio utjecaj u klubu kojega je vodio od 23 godine.

U proteklih dvadesetak godina Mamić je Dinamo pretvorio u stroj za proizvodnju igrača i novaca, umješnom poslovno-sportskom politikom Dinamo je postao najbogatiji klub u povijesti hrvatskog sporta.

Već je prvi prijelazni rok bez utjecaja Zdravka Mamića navijestio promjene u sportskoj politici, Dinamo uoči prve utakmice u Prvoj HNL nije doveo ni jedno kapitalno pojačanje, još nije prodao ni jednog igrača (Livaković, Petković...) kapitalne vrijednosti.

Dugo će trajati proces "demamićevizacije" Dinama, aktualni prvak ima dovoljno akumuliranog kapitala da bi dominirao u HNL-u iduće sezone.

Koliko će dominirati izravno ovisi o tome koliko će mu vremena trebati da potroši sadašnju igračku supstancu.

Standings provided by Sofascore