DAMIR MILINOVIĆ

Nadam se da će Rijeka osvojiti prvenstvo

Četvrtak, 22. veljače 2024. 13:29 Napisao/la  SC

Rijeka sigurno ima velike šanse za pobjedu posebno nakon zadnjih svojih igara i rezultata te Dinamovih neuvjerljivih izdanja, smatra bivši igrač Rijeke i Dinama 

Damir Milinović
Damir Milinović

Nogometaši Rijeke u nedjelju gostuju u Maksimiru kod Dinama. Utakmica je to s visokim ulozima u kojoj Riječani traže nova tri boda protiv posrnulog maksimirskog diva, kako bi ostali na vrhu ljestvice.

- Rijeka sigurno ima velike šanse za pobjedu posebno nakon zadnjih svojih igara i rezultata te Dinamovih neuvjerljivih izdanja. Pritom, Modrima će to biti četvrta utakmica u desetak dana, a ako se tome doda želja za ostankom u Europi i sve ono što će morati uložiti da bi im to uspjelo, šanse su na strani Rijeke. Europska utakmica će dodatno izmoriti Dinamo, a u slučaju da ne uspiju proći Betis to će ostaviti i psihički trag, mišljenja je bivši igrač Rijeke i Dinama Damir Milinović.

Legendarni Mlinka trenutno odmara od trenerskog posla i oporavlja se od ozljede s malog nogometa te će u nedjelju s velikom pozornošću pratiti derbi.

- Rijeka je pobjedom na Poljudu pokazala da je prebolila "dječje bolesti" i spremna stiže u Maksimir. Euforija se stvorila, ali izgleda da momčad nije pala pod taj utjecaj već da ide odmjereno utakmicu po utakmicu, dodaje Milinović.

Poznati branič bio je dio momčadi Rijeke u sezoni 1998/99 koja se borila na Kantridi za titulu prvaka.

- Ni tada na početku nije nitko razmišljao o nama, niti nam davao šanse za vrh i borbu za prvaka. Rijeka je bila zapostavljena, kao i sada, ali malo po malo smo skupljali bodove. Situacija je i sada bila takva, Rijeka je polako skupljala bodove, no nitko to nije ozbiljno shvaćao. Dinamo je izgubio bodova kao možda nikada do sada, Hajduk je dobro krenuo pa je stao. No, Rijeka je nastavila s vrlo dobrim igrama i došla do vrha. Istina, podsjeća me ovo puno na onu našu generaciju s time da se nadam da će epilog biti drugačiji nego tada, te da će Rijeka na kraju osvojiti prvenstvo, zaključio je Damir Milinović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.