CIBALIA - RIJEKA Davor Rupnik: Ne vidim svijest o stanju u kojem se nalazimo, u utakmice ulazimo u grču

Subota, 12. svibnja 2018. 13:08 Napisao/la  SC

Rijeka je momčad koja ima gotovo automatiziranu igru, koju vodi duže godina isti trener s prepoznatljivim rukopisom na terenu, kaže trener Cibalije

Davor Rupnik
Davor Rupnik Foto: www.hnk-cibalia.hr

Cibalia u nedjelju (17) protiv Rijeke traži bodove spasa:

- Trebali bismo odigrati kao što smo odigrali drugo poluvrijeme protiv Osijeka s kojim sam bio zadovoljan. Moramo odigrati s mnogo većom željom, mnogo većom čvrstinom, kvalitetnim blokom, bez previše srljanja. To je otprilike plan koji bismo protiv Rijeke trebali provesti. Rijeka je momčad koja ima gotovo automatiziranu igru, koju vodi duže godina isti trener s prepoznatljivim rukopisom na terenu. Ako budemo pametni, strpljivi, koncentrirani u izlascima prema naprijed, mislim da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Poznato je da u posljednja dva susreta moramo ostvariti bar jednu pobjedu. U tom smislu već protiv Rijeke moramo krenuti tako, bez obzira na to što i Rijeka još ima teoretske izglede za osvojiti prvenstvo. A s kvalitetnom igrom možemo i do pobjede,  kaže trener Cibalije Davor Rupnik za Glas Slavonije.

Cibalia u zadnjim utakmicama ne izgleda kao momčad koja bi trebala pobijediti Rijeku:
 
- Ne vidim svijest o stanju u kojem se nalazimo. Nemam ništa protiv da deset igrača na kraju utakmice uhvati grč, jer bismo tada mogli govoriti o fizičkoj nepripremljenosti. Pozitivan rezultat može se ostvariti jedino ako svaki igrač na terenu da sve od sebe. To u Osijeku nije bio slučaj, posebice ne u prvom poluvremenu. Mislim da je problem što u momčadi nemamo vođu i što nemamo igrača koji će na sebe preuzeti odgovornost. U utakmice ulazimo u grču i strahu, a u takvim okolnostima ne mogu se napraviti rezultati, smatra Rupnik.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.