MAXtv PRVA LIGA

Cibalia najavila žalbu na suđenje

Subota, 10. prosinca 2016. 18:56 Napisao/la  SC

I Hajduk tvrdi da je oštećen uoči utakmice protiv Dinama


Sudac utakmice između Cibalije i Hajduka (1:2) Željko Frković isključio je četvoricu igrača: trojicu igrača Cibalije i jednog igrača Hajduka.

Hajduk je dva pogotka postigao u sudačkoj nadoknadi (Futacs 91, 93), kada je stekao brojčanu prednost od dva igrača. Šimunac (76) i Filipović (87) dobili su po dva žuta kartona.  

Unatoč tome čelnici Hajduka smatraju da su oštećeni, jer protiv Dinama igraju bez Barryja, Futacsa i Jeffersona. Prva dvojica dobili su žute kartone, Jefferson je zajedno s Čuljkom dobio crveni karton u 94. minuti nakon tučnjave.

- Ovo je lakrdija! Očito je da je Hajduk pokraden u prvom dijelu susreta te da je u drugom poluvremenu sudac pokušao utakmicu usmjeriti prema remiju, a našu momčad kartonima desetkovati uoči derbija protiv Dinama. Hajduk ne želi sudjelovati u ovoj lakrdiji i poziva sve ostale klubove, uključujući Cibaliju, da dignu svoj glas protiv ovakvog stanja u hrvatskom nogometu, rekao je Ante Šalinović, član Nadzornog odbora Hajduka.

I Cibalia je najavila žalbu na suđenje:

- Što reći nakon ovog završetka... Drugo isključenje nas je poremetilo. Prvo je i bilo, a drugo je pretjerano! Bez dvojice bilo je pitanje vremena kad ćemo primiti gol. Šimunac je dobio opravdano drugi žuti, možda je bio prije prekršaj na njemu, ali Filipović... Bio je start na loptu i mislim da nije zaslužio žuti karton, kaže trener Cibalije Siniša Sesar.

Suđenje je zasjenilo još jednu blijedu partiju Hajduka na klupi kojega je prvi put sjedio trener Joan Carrillo:

- Što sam pomislio u 90. minuti dok je Cibalia vodila sa 1:0? Da nije gotovo, nikad se ne treba predati! Imali smo posjed lopte 70 posto, neke šanse i vjerovao sam do kraja. Neke stvari vidim i nisam zadovoljan, ali ipak smo imali posjed lopte. Nismo kreirali puno toga, ali htjeli smo igrati i imali neke šanse. Sretan sam zbog zajedništva, zbog radosti nakon golova, dišemo kao momčad i to je ono što sam vidio i na treninzima. Najvažnija mi je radost igrača kad su preokrenuli, atmosfera s treninga. Zahvaljujem navijačima, znao sam da su vjerni, ali nisam znao da će ih ovoliko doći, užitak je osjećati se kao kod kuće, hvala im na tome, a mi ćemo se dalje truditi, rekao je Carrillo.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.