DANIJEL CESAREC TVRDI

Do kraja će se voditi velika borba za drugo mjesto

Ponedjeljak, 08. travnja 2013. 15:07 Napisao  Luka Variola

 Lako je doći do nečega, treba se zadržati na tome, kaže Cesarec

Nogometaši Rijeke početak tjedna su dočekali kao drugoplasirana momčad hrvatskog prvenstva. Nakon četvrte pobjede u nizu na ruku im je išao i ishod nedjeljnog dvoboja u Zaprešiću u kojem su Keramičari zaustavili Hajduk i zahuktalovu Kekovu družinu ostavili na toliko željenoj drugoj poziciji.

- Sve je to super, ali do kraja ima još sedam utakmica. Mislim da će se do kraja voditi velika borba za drugo mjesto, objašnjava naadač Rijeke Danijel Cesarec.

Kantrida se ljulja na valovima samopuzdanja. Četiri slavlja u nizu zagrijala su ambicije uoči finiša sezone.

- Četiri pobjede u nizu nisu mala stvar, ali još ima puno posla. Prvenstvo je daleko od gotovog, još slijede teške utakmice. Opet ponavljam, lako je doći do nečega, treba se zadržati na tome.

Dolaskom slovenskog stručnjaka terenom je potekla jedna drugačija Rijeka. Nakon Rijeke stajačice navijači na Kantridi gledaju nabujalu Rijeku. Igra je puno tečnija i brža, još da je i realizaciju malo poboljšati..

- Stvorili smo dosta prilika i protiv Belupa i protiv Osijeka. Istina je da smo mogli zabiti i koji gol više. Tu najviše na sebe mislim. No, doći će i taj segment igre na svoje. Najvažnije je da ekipa dobro igra i da pobjeđuje, nastavlja Cesarec.

Trenerska promjena donijela je očite rezultate. Što se točno dogodilo dolaskom slovenskog stručnjaka?

- Kek je vrhunski stručnjak koji je sigurno dignuo sve na višu razinu. No, i mi igrači smo se jednostavno trgnuli i podignulo nam se samopouzdanje. Samo se nadam da će ovaj niz trajati što duže.

Bijeli nemaju previše vremena za opuštanje i slavlje. Već u petak ih očekuje novi ispit. U Parku mladeži idu na noge jednom od izravnih kandidata za pozicije koje vode u Europu.

- Čeka nas teška utakmica u petak i odmah nakon pobjede nad Osijekom smo se okrenuli tom ispitu. Zahtijevna utakmica protiv protivnika koji ima igrače koji znaju igrati. Već smo u pripremama za taj dvoboj i nadam se da ćemo nastaviti s ovim nizom i u Splitu, zaključuje Cesarec.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.